Nytt initiativ for åpne prosessorkjerner - Elektronikknett
OpenHW Group - web

Nytt initiativ for åpne prosessorkjerner

Utbrytere fra RISC-V Foundation har tatt tak, og etablert en ny samarbeidsorganisasjon som skal bidra til utvikling av økosystem og spredning av åpne prosessorarkitekturer for høyvolum systembrikker.

En ny, not-for-profit organisasjon har satt seg fore å få fart på bruken av åpne prosessorarkitekturer ved å tilby en plattform for samarbeid. Denne skal igjen danne utgangspunkt for utvikling av et økosystem og tilby åpen IP-kildekode for prosessorkjerner. 

Rick_O'Connor_OpenHW_Group Rick O'Connor, OpenHW Group.

Rick O’Connor, tidligere leder for RISC-V Foundation, leder nå den nye organisasjonen, som har fått navnet OpenHW Group.

OpenHW Group har allerede rekruttert 13 sponsororganisasjoner, og forventer å øke til i løpet av 2019. Organisasjonen er medlem i RISC-V Foundation og har inngått et strategisk samarbeid med Eclipse Foundation, et globalt samfunn for samarbeid og innovasjon innen åpen kildekode.

De første sponsorene i OpenHW er Alibaba, Bluespec, CMC Microsystems, Embecosm, ETH Zurich (Universitet), GreenWaves, Imperas, Metrics, Mythic AI, NXP, Onespin, Silicon Labs og Thales. 

– Om du designer eller er på utkikk etter åpen prosessor-IP, er OpenHW Group en organisasjon for samarbeid med likesinnede ingeniører, forklarer O’Connor.  – Hvis du er en SoC-designer, trenger du ikke lenger designe fra scratch; vi kan hjelpe deg med å akselerere designprosessen ved å forsyne deg met et stadig økende spekter av velprøvd prosessor-IP – alt tilgjengelig innenfor et ekspanderende, høykvalitets økosystem, hevder han.

– For eksempel introduserer vi for RISC-V-baserte prosessorer den såkalte CORE-V familien med kjerner, som støtter utviklere av systembrikke- (SoC) maskinvare og programvare med kvalitets- og produserbarhetsforsikring ved implementering av RISC-V prosessorkjerne-IP, understreker O’Connor.

Kommentarer