Nye mikrokontrollere med EtherCAT-støtte - Elektronikknett
REN0839_RX72M_web

Nye mikrokontrollere med EtherCAT-støtte

Mikrokontrollergruppe med RX-familiens høyeste ytelse og minnekapasiteter integrerer styre- og kommunikasjonsfunksjoner på én brikke. 

Renesas Electronics Corporation lanserer i dag den nye RX72M-gruppen av RX mikrokontrollere (MCU) med en EtherCAT slavekontroller for industriell Ethernet-kommunikasjon.

Dette betegnes som en nye flaggskip-gruppe for Renesas RX-familien, og tilbyr en énbrikke MCU-løsning med stor minnekapasitet for industrielt utstyr som krever styre- og kommunikasjonsfunksjoner, slik som industrielle roboter, programmerbare logikkontrollere, fjernstyrte I/O, samt industrielle gatewayer.

Ifølge Renesas øker bruken av  EtherCAT innen industrielt Ethernet raskt, og benyttes i dag på dedikerte MCUer, ICer, og avanserte systembrikkerp (SoC) spesialisert for EtherCAT kommunikasjon. Den nye RX72M-gruppen skal oppnå en ytelse på hele 1396 CoreMark ved 240MHz, testet i henhold til EEMBC Benchmarks, og skal være i stand til både applikasjonsprosessering og EtherCAT-kommunikasjon. Kombinasjonen av en motorstyrings-MCU og innebygde EtherCAT slavefunksjoner muliggjør både reduserte materialkostnader (BOM) og økt miniatyrisering. 

RX72M-gruppen har SRAM kapasitet på 1 MB og 4 MB Flash-minne. Stort SRAM gjør det mulig for mikrokontrolleren å kjøre flere minneintensive middelvaresystemer, slik som TCP/IP, webservere og filsystemer, på høye hastigheter uten bruk av eksternt minne. ette gir også fleksibilitet for støtte til fremtidige funksjonsutvidelser, slik som OPC United Architecture (OPC UA) ute behov for ekstra minne. Det innebygde flashminnet opererer som to 2 MB banker, noe som skal muliggjøre stabil drift av sluttutstyret, for eksempel eksekvering av et program i ett flashminne, og samtidig foreta skriving i bakgrunnen til det andre flashminnet.