Nye maXTouch-kontrollere

Nye kapasitive berøringskontrollere skal gi raskere EMI-kvalifisering av berøringsskjermer for kjøretøy og industri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchip lanserer tre nye maXTouch berøringsskjermkontrollere samt optimaliseringstjenester, rettet mot utfordringene som utviklerne av berøringsskjermer for kjøretøy møter innenfor Electromagnetic Interference (EMI) og Electromagnetic Compatibility (EMC).

TD-familien med berøringskontrollere har en ny differensiell, felles signalinnhentingsmetode, som øker signal-støyforholdet (SNR) betydelig. Dette muliggjør bruk av svært tykke glass-eller plastdeksler, og støtte for hanskekledt multi-finger funksjoner opp til tilsvarende 4,5 mm polymetyl metakrylat (PMMA).

Komponentene MXT1067TD, MXT1189TD og MXT1665TD tilfører Microchips portefølje flere varianter som er kostnadsoptimalisert for 9- til 13-tommers bilskjermer, og utfylles av de nylig introduserte MXT449TD, MXT641TD, MXT2113TD og MXT2912TD komponentene, som støtter opp til 20-tommers berøringsskjermer. Hver av komponentene retter seg mot forskjellige aspekter av det økende behovet for funksjonell sikkerhetsegenskaper, og er designet i samsvar med kravene i Automotive SPICE Level 3 og ISO 26262 Automotive Safety Integrity Level (ASIL) B.

Alle komponentene i TD-familien har en spesiell bølgeformingsegenskap for å kunne optimalisere ytelsen for berøringskontrollerens utstråling, gjennom et EMI-optimaliseringsverktøy. I samarbeid med produkteksperter i Microchips verdensomspennende applikasjonsdesignsentre, tillater dette verktøyet utviklerne å legge inn brukerdefinerte RF-grenser, og justere formen på den utsendte burst-bølgeformen som brukes for innhenting av berøringsdeteksjonen.

Utforming av bølgeformene oppnås gjennom fastvareparametere utledet fra verktøyet, og hjelper designerne å posisjonere den grunnleggende burstfrekvensen for å kunne arbeide sammen med andre applikasjoner i kjøretøyet, slik som fjernstyrt, nøkkelfri adgang.

De resulterende parameterne blir deretter bare lagt til i maXTouch konfigurasjonsfilen, som tilpasser ytelsen i berøringskontrolleren til det enkelte kundedesignet.

Powered by Labrador CMS