Nye maXTouch-kontrollere - Elektronikknett
MC1468 - Image -1067TD-1665TD hi

Nye maXTouch-kontrollere

Nye kapasitive berøringskontrollere skal gi raskere EMI-kvalifisering av berøringsskjermer for kjøretøy og industri.

Microchip lanserer tre nye maXTouch berøringsskjermkontrollere samt optimaliseringstjenester, rettet mot utfordringene som utviklerne av berøringsskjermer for kjøretøy møter innenfor Electromagnetic Interference (EMI) og Electromagnetic Compatibility (EMC).

TD-familien med berøringskontrollere har en ny differensiell, felles signalinnhentingsmetode, som øker signal-støyforholdet (SNR) betydelig. Dette muliggjør bruk av svært tykke glass-eller plastdeksler, og støtte for hanskekledt multi-finger funksjoner opp til tilsvarende 4,5 mm polymetyl metakrylat (PMMA).

Komponentene MXT1067TD, MXT1189TD og MXT1665TD tilfører Microchips portefølje flere varianter som er kostnadsoptimalisert for 9- til 13-tommers bilskjermer, og utfylles av de nylig introduserte MXT449TD, MXT641TD, MXT2113TD og MXT2912TD komponentene, som støtter opp til 20-tommers berøringsskjermer. Hver av komponentene retter seg mot forskjellige aspekter av det økende behovet for funksjonell sikkerhetsegenskaper, og er designet i samsvar med kravene i Automotive SPICE Level 3 og ISO 26262 Automotive Safety Integrity Level (ASIL) B.

Alle komponentene i TD-familien har en spesiell bølgeformingsegenskap for å kunne optimalisere ytelsen for berøringskontrollerens utstråling, gjennom et EMI-optimaliseringsverktøy. I samarbeid med produkteksperter i Microchips verdensomspennende applikasjonsdesignsentre, tillater dette verktøyet utviklerne å legge inn brukerdefinerte RF-grenser, og justere formen på den utsendte burst-bølgeformen som brukes for innhenting av berøringsdeteksjonen.

Utforming av bølgeformene oppnås gjennom fastvareparametere utledet fra verktøyet, og hjelper designerne å posisjonere den grunnleggende burstfrekvensen for å kunne arbeide sammen med andre applikasjoner i kjøretøyet, slik som fjernstyrt, nøkkelfri adgang.

De resulterende parameterne blir deretter bare lagt til i maXTouch konfigurasjonsfilen, som tilpasser ytelsen i berøringskontrolleren til det enkelte kundedesignet.