Ny leder for Telenor Svalbard - Elektronikknett
Telenor Svalbard - aktiviteter
Svalbard er en helt spesiell arbeidsplass, og byr på både utfordringer og gode opplevelser.

Ny leder for Telenor Svalbard

Christian Skottun (51) overtar som ny leder for Telenor Svalbard etter Guttorm Hansen, som fratrer etter nærmere fem år i jobben.

Den nye lederen har tung Telenor-bakgrunn fra Norkring, der han har vært ansatt i forskjellige stillinger siden 1998. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør.

Christian Skottun - Telenor Svalbard Christian Skottun, Telenor Svalbard.

– Jeg gleder meg virkelig til å starte i jobben. Svalbard er et godt utstillingsvindu for det vi ønsker å oppnå i Telenor, sier Christian Skottun, og viser til at Longyearbyen ble første samfunn som er heldigitalisert gjennom fiber og 4G. Svalbard blir også sentral i 5G-utrullingen.

Styreleder Bjørn Magnus Kopperud i Telenor Svalbard er svært fornøyd med at Skottun takket ja til jobben. – Han har kvalitetene vi var på jakt etter da vi søkte Guttorm Hansens etterfølger. At vi fikk en intern kandidat som kjenner Telenor og Svalbard-operasjonen er en klar fordel. 

Det er stor nasjonal og internasjonal interesse for Svalbard. Det er derfor viktig å ha gode relasjoner til både politiske og offentlige myndigheter samt lokale, nasjonale og internasjonale kunder og partnere, sier Kopperud.

Avtroppende leder av Telenor Svalbard, Guttorm Albrigt Hansen, ønsker Skottun lykke til med jobben.

– Telenor har en viktig rolle sammen med myndighetene for at kommunikasjon alltid virker på Svalbard. Med dette som bakteppe har selskapet ekstra fokus på at vi har utstyr, personell og operasjonsprosedyrer som gir en profesjonell utførelse av jobben med å alltid ha kommunikasjon operativt. Dette gjelder også utbygging av 4G i de områder som folk vanligvis oppholder seg, for eksempel Isfjord Radio, sier Hansen, og legger til:

– De siste årene har vi fokusert mye på innovasjon innenfor områder som nb-IoT, droner og energi. Dette har resultert i at lokalsamfunnet benytter snømålere utviklet av oss, deltar sammen med myndighetene på å bygge opp aktivt dronemiljø til bruk innenfor blant annet beredskap og test av solcellepaneler som erstatter bruk av diesel til våre aggregater.

Lederskiftet skjer 1. september.

 

Kommentarer