Lanserer neste generasjon trådløse moduler for IoT - Elektronikknett
Arrow_SharkyModule

Lanserer neste generasjon trådløse moduler for IoT

De nye Sharky-modulene fra Arrow Electronics bygger på tokjernet trådløs mikrokontroller fra ST Microelectronics.

Arrow Electronics har introdusert en familie av radiomoduler med STMicroelectronics’ STM32WB55 trådløs mikrokontroller. Modulene ble utviklet i samarbeid med det italienske utviklingsselskapet Midatronics.

Mikrokontrolleren integrerer en 2,4 GHz RF transceiver som støtter Bluetooth 5 (inkludert BLE), Thread- og ZigBee-stakker. Kjernearkitekturen er Cortex-M med 64MHz Cortex-M4F-kjerne, mens radio-subsystemet og sikkerhetsoppgaver kjøres på en integrert og uavhengig Cortex-M0+.

Sharky-modulene, MDX-STWBP-01 og MDX-STWUP-R01, gir valg av en innebygd antenne på selve kortet eller en UFL-kontakt for ekstern antenne. En Balun- krets for å koble til antennen er integrert i mikrokontrolleren. Alternativt tilbyr Sharkypro-modulene, MDX-STWBC-R01 og MDX-STWBW-R01, et valg mellom en brikkeantenne eller ingen antenne.

Modulene trekker 13nA i av-modus og 600nA i hvilemodus med aktiv sanntidsklokke og RAM.

Med -96dBm mottakssensitivitet og programmerbar RF utgangseffekt, er aktiv strøm 4,5mA mottak, og 0dBm ved sending. Sikkerheten er basert på mikrokontrollerens maskinvarebaserte kryptering.

Modulene leveres med RF (32MHz) og 32,7kHz krystaller og er klar for bruk. For utvikling anbefaler distributøren STs STM32Cube-utviklingsøkosystem, med konfigurasjonsverktøy, mellomvare og nye utvidelser for STM32WB55, inkludert eksterne drivere, tilkoblingsbiblioteker og et overvåkingsverktøy for RF-testing.

Sharky-modulene måler 16 mm x 27,25 mm og Sharkypro-variantene er 14,6 mm x 23 mm eller 14,6 mm x 14,6 mm.

Kommentarer