Kraftforsyninger for krevende anvendelser - Elektronikknett
COSEL_PCA-series_02

Kraftforsyninger for krevende anvendelser

Cosel med 300W og 1000W kraftforsyninger med høy effekttetthet og utvidete kommunikasjons-I/O for krevende medisinske og industrielle anvendelser.

De to nye modellene, den 300W PCA300F og den 1000W PCA1000F, supplerer den eksisterende 600W PCA600F, og utfyller og utvider dermed kraftforsyningsfamilien fra Cosel til å dekke et langt større anvendelsesområde.

PCA-serien har et innebygd, utvidet UART (Universal Asynchronous Receiver –Transmitter) grensesnitt som støtter opp til 83 kommandoer for å overvåke og styre hele spekteret av kraftforsyningsparametere.  En versjon med PMBus vil dessuten bli tilgjengelig i 4. kvartal 2019.

I samsvar med de strenge medisinske standardene EN/IEC 60601-1, har PCA300F og PCA1000F en forsterket isolasjon fra inngang til utgang på 4.000 VAC og et pasientbeskyttelsesnivå på 2X MOPP (Means of Patient Protection). PCA-serien tilbyr en universell inngangsspenning fra 85 til 264 VAC, så vel som en DC inngang fra 88 til 370 VDC. Med sin spesielle fleksibilitet kan utgangen drives i konstantspenning- (CV) eller konstantstrøm- (CC) modus med enten analog eller digital styring. Alle kraftforsyningene i PCA-serien er bygget inn i kapslinger med 1U høyde, og anvender Cosels høytetthets, integrerte pakketeknologi med optimalisert kjøling.

PCA serien er tilgjengelig med seks forskjellige utgangsspenninger, og dekker hele spekteret av applikasjoner fra 5V til 48V, og omfatter spenningene 5, 12, 15, 24, 32 og 48V. Alle utgangsspenninger kan justeres til nær null volt og opereres i konstantspennings- eller konstantstrømmodus. I tillegg til hovedutgangen er det tilgjengelig en uavhengig isolert ekstraspenning på 12V, som er justerbar i området 4,7 -12,6V DC ved bruk av digital styring.

PCA600F, PCA300F og PCA1000F er designet for krevende applikasjoner, og kombinerer som sine forgjengere fordelene ved konstantspenning og konstantstrøm, noe som skal forenkle utviklernes oppgave under utvikling av kraftforsyningssystemer som krever begge modusene, uten tilførsel av eksterne kretser, slik som for eksempel lading av blybatterier, der det kreves lading med konstantstrøm opp til 90%, og lading med konstantspenning over dette.

For fleksibilitetens skyld inkluderer PCA300F og PCA1000F analoge og digitale grensesnitt - det analoge grensesnittet inkluderer strømjustering (ITRM), spenningsjustering (VTRM), fjernstyring ON/OFF, spenningsdeteksjon, LED alarmer og strømovervåking. Med tanke på utvidet fleksibilitet støtter det digitale, utvidete-UART grensesnittet 83 kommandoer for overvåking og styring. Driftsdata kan lagres og låses i det interne minnet, og lagrede feilkoder kan benyttes for analyse og registrering av driftstimer for preventivt vedlikehold.

Alle parametere kan programmeres og overvåkes via COSELs utvidete-UART styrepanel-GUI, som kan styre opp til sju enheter. Utvidet UART er bygget inn som standard, og en PMBus opsjon vil bli tilgjengelig i 4. kvartal 2019.