Infineon kjøper Cypress for 9 milliarder euro - Elektronikknett
infineon_web

Infineon kjøper Cypress for 9 milliarder euro

Infineon Technologies AG og Cypress Semiconductor Corporation har inngått en endelig avtale der Infineon kjøper Cypress for 23,85 dollar per aksje i kontanter, tilsvarende en total verdi på selskapet på 9 milliarder euro.

– Oppkjøpet av Cypress er et landemerke i Infineons strategiske utvikling. Vi vil styrke og akselerere vår vekst og få et bredere grunnlag å jobbe med. Dette vil åpne opp ytterligere vekstpotensial i bilindustrien, industrien og IoT-sektorer. Denne transaksjonen gjør også forretningsmodellen enda mer motstandsdyktig. Vi gleder oss til å ønske våre nye kolleger fra Cypress velkommen. Sammen vil vi fortsette våre felles forpliktelser til innovasjon og fokuserte FoU-investeringer for å akselerere teknologiutviklingene, sier Reinhard Ploss, administrerende direktør i Infineon i en melding om oppkjøpet.

Cypress har en differensiert portefølje av mikrokontrollere, samt programvare og kommunikasjonskomponenter som i følge Infineon er svært komplementære til deres halvledere, sensorer og sikkerhetsløsninger. Kombinasjonen av Infineons sikkerhetskompetanse og Cypress's kunnskap om tilkobling vil akselerere tilgangen til nye IoT-applikasjoner i industri- og forbrukssegmentene. Innenfor bilindustrien vil den utvidede porteføljen av mikrokontrollere og NOR-flashminner gi stort potensiale, særlig i forbindelse med asssisterte kjøresystemer nye elektronikkarkitekturer i kjøretøy, heter det.

Etter kjøpet vil utviklingsavdelingen være i Silicon Valley. Samtidig forventer Infineon å oppnå betydelige stordriftsfordeler. Basert på proformainntekter på 10 milliarder euro i 2018, vil transaksjonen gjøre Infineon til den åttende største halvlederselskapet i verden. I bilmarkedet vil Infineon nå bli den største leverandøren av komponenter.

Les hele pressemeldingen her (ekstern lenke)

Kommentarer