53 millioner NB-IoT-enheter levert i 2018 - Elektronikknett
iot-illustrasjon

53 millioner NB-IoT-enheter levert i 2018

I følge markedsanalyseselskapet Berg Insight ble det levert 53 millioner NB-IoT-enheter i 2018. De forventer en tredobling i år.

Ifølge en ny rapport fra Berg Insight nådde globale forsendelser av NB-IoT-enheter 53 millioner i 2018. Årlige forsendelser forventes å tredoble i 2019, til 142 millioner enheter. Kommersielle leveranser er i hovedsak begrenset til Kina, der halvlederselskapene HiSilicon og MediaTek står for en stor del av NB-IoT-modemvolumet.

– NB-IoT vil raskt vokse i det europeiske og nordamerikanske markedet de neste 18 månedene, sier Fredrik Stalbrand, senioranalytiker, Berg Insight. – Selv om tidlige leveranser hittil har vært fokusert på tradisjonelle vertikaler som smart måling, forventer vi at NB-IoT blir integrert i flere produkttyper i 2019-2020, inkludert husholdningsapparater, dørlåser og røykvarslere.

Kombinasjonen lavt strømforbruk og den iboende sikkerheten, gir NB-IoT-standarden flere fordeler til det tilkoblede hjemmet og byggsegmentet, heter det.

Overgangen fra 2G til 4G er en global trend, akselerert av NB-IoT. De store nordamerikanske operatørene var sene til å adoptere teknologien, men legger ut eller tester NB-IoT i sine nettverk som et supplement til LTE-M. T-Mobile var den første som lanserte en NB-IoT-tjeneste i 2018 og ble fulgt av Verizon og AT&T i første halvdel av 2019.

I Europa gjør de ledende mobiloperatørene framskritt mot allestedsnærværende NB-IoT-dekning. Vodafone har vært blant lederne i utviklingen av NB-IoT og vil rulle ut kommersielle tjenester over alle sine nettverk frem til 2020.

Ved utgangen av 2018 hadde operatøren NB-IoT-tjenester i elleve land, inkludert Tyskland, Italia, Storbritannia , Spania og Nederland. Deutsche Telekom startet i Tyskland og Nederland i midten av 2017 og tilbød dekningen i ytterligere fem land i slutten av 2018.

Telefónica har lansert sine første NB-IoT-nettverk i Spania og Tyskland.

Andre mobiloperatører som tilbyr NB-IoT i regionen inkluderer Orange i Belgia, TIM i Italia, MTS i Russland, Telia og Telenor i Norden, sammen med en rekke nasjonale mobiloperatører. Australia, Singapore, Sør-Afrika, Sør-Korea, Japan, Indonesia, Brasil, Tyrkia og UAE er andre eksempler på land der nettverkstjenester er tilgjengelige.

Kommentarer