Tilbyr Bachelor i cyber-sikkerhet - Elektronikknett
it-utdanning-studieplasser
Foto: Noroff/Jeanette L. Bækkevold

Tilbyr Bachelor i cyber-sikkerhet

Studenter på campus i Oslo skal lære å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring fra august 2019.

Dette er første gang Noroff – School of Technology and Digital Media tilbyr en bachelorgrad på campus i Oslo.

– Vi lytter til industrien, Abelia, IKT-Norge, og andre viktige aktører som flagger det økende behovet for IT-studieplasser, sier Beathe Due, pro-rektor i Noroff.

– Vi er veldig stolte av vår bachelor i «Cyber Security», og er veldig glade for å kunne tilby denne på campus i Oslo. Norge regnes som et av de mest digitaliserte landene i verden, og vår infrastruktur er i stor grad er kontrollert av digitale systemer. Dette gjør oss sårbare for cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet er derfor høyaktuelt, og det er passende at det blir tilgjengelig i hovedstaden, sier Due.

– Digital sikkerhet er nødvendig for de aller fleste bransjer og industrier. Både store og små selskaper opplever økende behov for IT-sikkerhetskompetanse. Det samme gjelder for sykehus, skoler, universiteter, departementer, forsvar, politi og etterretning, og andre offentlige instanser, sier hun.

Bachelorgraden i Cyber Security er også tilgjengelig på Noroffs campus i Kristiansand og via Nettstudier. Det samme gjelder bachelorutdanningene Applied Data Science og Digital Etterforskning (Digital Forensics).

Samordna Opptak kunne i år melde en økning i søkertall til IT-fag på 21,6 prosent.

– Vi trenger flere techhoder, uttalte Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge nylig, og viste til at det bare er 9.000 IT-studieplasser men 20.000 som ønsker å studere IT.

Også administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli, har ved flere anledninger uttrykt bekymring for at det ikke er nok IT-studieplasser i forhold til samfunnsbehovet.

Due sier at Noroff i stor grad kan utvide antall studieplasser ved behov.

– I tillegg til å tilby Cyber Security i Oslo, utvider vi i 2019 også antall studieplasser på IT-studiene nettverk- og IT-sikkerhet og nettverks- og systemadministrasjon.

Studiet har løpende opptak, og det er beregnet å være 30 studieplasser på Cyber Security i Oslo.

 

Kommentarer