Rittal bygger Industri 4.0-fabrikk - Elektronikknett
Rittal_fabrikk
I fremtiden vil 70 sveise- og håndteringsroboter sikre automatiske transport- og sveiseprosesser ved fabrikken i Rittershausen. Foto: Rittal.

Rittal bygger Industri 4.0-fabrikk

I Rittershausen fornyer Rittal sitt produksjonsanlegg til en moderne fabrikk, som skal produsere selskapets nye store kapslingssystem VX25. Anlegget er bygget på prinsippene for Industri 4.0 og forventes å stå klar i 2020. Den totale investeringen er oppe i 120 millioner euro.

70 nye sveise- og håndteringsroboter vil bli installert, hvorav 30 allerede er i drift. For å gjøre det mulig for maskinene å kommunisere med hverandre, overvåker hundrevis av sensorer de helautomatiske produksjonsprosessene. Det som skjer i Rittershausen, er begynnelsen på den nettverkstilkoblede fabrikken, heter det i en melding fra selskapet.

– Mye av automatiseringen bygger på intelligente og nettverkstilkoblede systemer som tenker fremover, planlegger automatisk og utløser vedlikeholdscenarier, sier Norbert Peter, fabrikksjef i Rittershausen.

Det ombygde anlegget kommer til å produsere det nye, store gulvskapsystemet VX25. VX25 tilbyr en rekke forbedringer og gir en enorm forenkling og tidsbesparelse for Rittals kunder, heter det. Produksjonslinjene utvides i takt med at forgjengeren TS 8 utfases.

Kommentarer