Presis innendørs navigering - Elektronikknett
SiLabs-Bluetooth-lokasjon
Illustrasjonsfoto: Silicon Labs.

Presis innendørs navigering

En ny lokasjonsfunksjon i Bluetooth 5.1 gir helt nye muligheter for innendørs navigering. Silicon Labs lanserer programvare som skal forbedre nøyaktigheten ned til under en meter.

Silicon Labs lanserer ny Bluetooth-programvare for Wireless Gecko-serien. Løsningen skal kunne forbedre lokasjonsbaserte tjenester, for eksempel innendørs navigering, sporing av gods, plassutnyttelse og interessepunkt (beacons/fyrtårn), ved hjelp av retningsfunksjonen lagt til i Bluetooth versjon 5.1 av Bluetooth Core som ble sluppet i går.

Bluetooth har lagt til en ny retningsfunksjon som lar enheter bestemme retningen for et Bluetooth-signal. Den nye funksjonen støtter flere metoder for å bestemme signalretningen, inkludert «Angle-of-arrival» (AoA) og «Angle-of-departure» (AoD). Silicon Labs' implementering av den nye Bluetooth-funksjonen gjør det mulig å registrere signalretning innenfor 5 grader.

Hittil har Bluetooth-sporing og innendørs posisjoneringsløsninger vanligvis gitt en nøyaktighet på 3-4 meter. Selskapets Bluetooth 5.1-løsning gjør at man kan lage produkter som forbedrer plasseringsnøyaktigheten til under 1 meter, heter det.

Løsningen, inkludert støtte for AoA-metoden, er tilgjengelig i dag for utvalgte kunder gjennom utviklingssettet Silicon Labs Simplicity Studio.

Mer informasjon: https://www.silabs.com/bluetooth-direction-finding.

Kommentarer