Oppdatert sikkerhetsløsning for IoT-produkter - Elektronikknett
IoT sikkerhet

Oppdatert sikkerhetsløsning for IoT-produkter

Trend Micro IoT Security (TMIS) 2.0 er en plattform som skal gjøre det enklere for produsenter å tilby sikre IoT-løsninger som tjenesteleverandørene kan drifte selv. Nettsikkerhetsselskapet Trend Micro lanserte løsningen denne uken.

Felles for de fleste tradisjonelle sikkerhetsprodukter, er at de er vanskelige for sluttbruker å installere alene. Det gjelder også for IoT-løsninger. Og det er her Trend Micro IoT Security (TMIS) 2.0-plattformen kommer inn, sier selskapet i en pressemelding.

TMIS_oversikt En oversikt over systemet og prosessene. Illustrasjon: Trend Micro.

Forhåndsinstallert
TMIS 2.0-plattformen kan bli forhåndsinstallert på IoT-enheter under selve produktutviklingen for å gi maksimal beskyttelse gjennom en rekke sikkerhetsfunksjoner. Den oppdaterte versjonen av TMIS er integrert med Trend Micros Smart Protection Network, for å tilby Web- og IoT Reputation-tjenester som blokkerer besøk til ondsinnede nettsteder. Installasjonsskriptet har blitt forbedret og gjør integrasjonen enklere for utstyrsprodusenter og IoT-tilbydere, som blant annet Telia og Telenor.

TMIS_Dash Eksempel på Dashboard med varsler.

Rapporter
Rapporter om sikkerhetsproblemer og annet relevant informasjon vil bli sendt på e-post til administrator og til utstyrsprodusentene. En egen sikkerhetsdeteksjonslogg lagres lokalt og kan nås av produsenten for bestemte formål. Som for eksempel å skru på et rødt varsellys på enheten ved et sikkerhetsbrudd. TMIS 2.0 har også en egen frakoblet-modus og proxy-støtte for et bredere utvalg av nettverksmiljøer.

Alle disse forbedringene kommer sammen med et omfattende utvalg av sikkerhetsfunksjoner som er å finne i TMIS 2.0-plattformen. Applikasjons-hvitlisting, Hosted Intrusion Prevention Services og sårbarhetsskanning av systemet.

Mer informasjon: IoT Security Solutions (ekstern lenke)

Kommentarer