Nøyaktig opamp med innebygd filter - Elektronikknett
MC1443 - Image - MCP6V51 hi

Nøyaktig opamp med innebygd filter

Ny 45V operasjonsforsterker med null avdrift skal tilby svært høy nøyaktighet, samt EMI-filter.

Microchip lanserer operasjonsforsterkeren MCP6V51 som de hevder har null avdrift. Den nye komponenten skal ivareta målinger med svært høy presisjon, samtidig som den minimaliserer innvirkningen fra høyfrekvent interferens.

Opampen tilbyr et stort driftsområde og innebygde filtre for Electromagnetic Interference (EMI).

Veksten innen industriell styring og fabrikkautomatisering har ført til en økning i antall sensorer som skal overvåkes, og forsterkeren MCP6V51 er designet nettopp for å ivareta nøyaktige, stabile data fra et stort utvalg av sensorer. Den selvkorrigerende arkitekturen i MCP6V51 som sikrer null avdrift,  muliggjør svært høy DC-nøyaktighet, og tilbyr en maksimal offset på ±15 mikrovolt (µV) og bare ±36 nanovolt per grad Celsius (nV/°C) av maksimum offsetavdrift. MCP6V51 er egnet for applikasjoner som fabrikkautomatisering, prosesstyring og bygningsautomatisering, og støtter i tillegg et ekstremt stort driftsspenningsområde, fra 4,5V til 45V.

Med fremveksten av trådløse sensorer og –muligheter, er høyfrekvent interferens begynt å bli en kritisk faktor i forbindelse med følsomme, analoge målinger.  De ekstra, innebygde EMI filterfunksjonene i MCP6V51 gir beskyttelse mot disse uønskede og uforutsigbare interferenskildene. Dette tillater designerne å øke ytelsen, samtidig som de på en enklere måte kan håndtere stadig vanskeligere omgivelser.

Programmerbare logikkontrollere og distribuerte styresystemer som anvendes innen industriell automatisering kjører på en rekke ulike spenningsnivåer, som 12V, 24V eller 36V. MCP6V51 tilbyr fleksibilitet for å kunne anvende et stort spekter av forsyningsspenninger, og inkluderer takhøyde nok for å takle spenningstransienter, gjennom støtte for driftsspenninger opp til 45V.

For evalueringsformål tilbys et 8-pinns SOIC/MSOP/TSSOP/DIP evalueringskort (Part # SOIC8EV) i form av et nakent kretskort som skal gjøre det mulig å evaluere funksjonene til Microchip Technologys 8-pinns komponenter på en enkel måte. Hver komponentpinn er koplet til en pull-up motstand, en pull-down motstand, en in-line motstand, og en lastkondensator.

Loddepunktene på kretskortet tillater installasjon av hullmonterte- eller overflatemonterte kontakter, for å forenkle tilkoplingen til kortet. Ytterligere fotavtrykk for passive komponenter er på kortet, for å muliggjøre implementering av enkle kretser.

MCP6V51 er tilgjengelig umiddelbart for prøve- og volumproduksjon, i både 5-pinns SOT-23 og 8-pinns MSOP pakker.