Lanserer program for norske oppstartsbedrifter - Elektronikknett
StartupNorge
Det norske teamet som skal støtte oppstartsbedrifter, består av, fra venstre: Silje Gulbrandsen, Henrik Jacobs, Izabela Hawrylko, Johannes Berrum og Casper Martens Larsen.

Lanserer program for norske oppstartsbedrifter

22. januar lanserer Microsoft for Startups i Norge med frokostmøte og mentorsesjoner med noen av deres fremste eksperter på oppstartsbedrifter.

– Norge er avhengig av effektive, nyskapende og verdiskapende forretningsmodeller som skaper nye arbeidsplasser og økonomisk vekst for å opprettholde den norske velferden. Vi trenger de som skaper løsninger for reelle utfordringer i samfunnet og næringslivet, sier Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Microsoft for Startups (ekstern lenke) har som mål å gi startups innen teknologi inspirasjon og praktisk bistand til å utvikle og skalere sine ideer. Programmet gir tilgang til teknologi og mentorprogrammer for blant annet strategi og markedsføring. En gang i måneden kommer Microsoft Europeiske startup-team, alle med erfaring fra gründerbedrifter, fra London til Oslo for å gi 1:1-veiledning. I tillegg er Microsoft for Startups en global markedsplass og et nettverk som fremmer samarbeid på tvers av lokale og globale økosystemer. Microsoft Norge inviterer alle norske startsups til å delta på sesjonene, også de som er i en tidligere fase og som kanskje enda ikke har landet sin første kunde.

Administrerende direktør for Microsoft for Startups Europe, Warwick Hill vil åpne den første sesjonen, og er selv en seriegründer med god kunnskap om hva som trengs for å lykkes globalt.

Microsoft Norge ønsket å utvikle programmet med utgangspunkt i hva det norske startup-miljøet savnet. Gjennom dialog med flere startups og akseleratorer og innsikt fra et masterprosjekt fra NHH, fikk Microsoft forståelse av norske oppstartsbedriftene trenger teknisk støtte direkte fra teknologileverandørene, i tillegg til et internasjonalt nettverk og hjelp til å skalere globalt.

Den første sesjonen for oppstartsbedrifter arrangeres 22. januar hos Microsoft Norge på Lysaker.

Interesserte kan melde seg på her (ekstern lenke).

 

Kommentarer