LON-basert IP-protokoll godkjent som ny standard - Elektronikknett
Adesto-Tech-feature

LON-basert IP-protokoll godkjent som ny standard

ASSP-leverandøren Adesto mener ny IoT-standard vil kunne sette fart på implementering av LON-teknologi i bygnings- og fabrikkautomatisering.

Adesto Technologies Corporation, som leverer applikasjonsspesifikke halvledere (ASSP) og innvevde systemer for IoT, melder nå at den nye ANSI/CTA 709.7 LON IP-protokollen som nylig ble godkjent av American National Standards Institute (ANSI), vil kunne sette fart på bruk av LON-teknologi, og bidra til å utvide økosystemet for LonWorks.

Den nye standarden skal muliggjøre lokal og eksisterende LON-kommunikasjon over enhver IP-transport, slik som Ethernet og Wi-Fi, og i tillegg være interoperativ med IP-baserte internettjenester. Det betyr bl.a. at bygnings- og industrielle automatiseringssystemer kan kommunisere sømløst og sikkert med sky- og IoT-applikasjoner.
Adesto har, gjennom sitt nylige oppkjøp av Echelon Corporation, samarbeidet med andre medlemmer i LonMark International (http://www.lonmark.org) om utvikling og standardisering av den nye LON IP-protokollen, som beskriver et komplett sett med krav for brukere, utviklere, forhandlere, integratorer mm. for åpne bygnings- og industristyringssystemer for hvordan utvikle LON-enheter med ”native” IP-transport.  

LON IP bygger på administrasjons- og styringstjenestene til LON-teknologien, som allerede er implementert i mer enn 150 millioner enheter verden rundt. 

Kommentarer