Klart for fingeravtrykksteknologi i smartkort - Elektronikknett
NEXT Biometrics dual_interface_750px

Klart for fingeravtrykksteknologi i smartkort

NEXT Biometrics, et norsk selskap som har spesialisert seg på utvikling av sensorer for fingeravtrykk, starter prøveproduksjon av sine nye smartkortløsninger med dobbelt grensesnitt.

Den nye teknologien, kalt One Touch Flex CL, skal i prøveproduksjon i løpet av andre kvartal i år, melder selskapet i dag. Løsningen skal gjøre NEXTs fingeravtrykksteknologi i stand til å kunne brukes med kontakt- og kontaktløse smartkort, inkludert betalingskort, heter det. 

One Touch Flex skal kombinere høy sikkerhet og nøyaktighetsnivået som kjennetegner selskapets fleksible fingeravtrykkssensorer med stort areal, med anvendeligheten og brukervennligheten knyttet til smartkort med to grensesnitt. Den biometriske kortmodulen er i stand til å utføre ettrykks fingeravtrykksavlesing og verifikasjonsoperasjoner på et smartkort med dobbelt grensesnitt, utelukkende ved å høste energi fra en standard ISO/IEC 14443*   NFC-leser.

– Dette er en viktig milepæl i selskapets strategi, og vi er henrykt over å ta del i utviklingen av disse neste generasjons smartkort, med doble grensesnitt, sier Ritu Favre, CEO i NEXT Biometrics, i en kommentar.

Selskapet viser til internasjonal forskning, som viser at forbrukere er villige til å forlate PIN-koder og passord til fordel for mer anvendelig og samtidig sikrere bruk av fingeravtrykk for smartkorttransaksjoner.

Markedet for biometriske smartkort forventes å nå opp til USD 800 millioner i 2022, der man antar at betalingskort står for rundt 60 prosent, offentlig ID for rundt 25 til 30 prosent og transport- og adgangskontroll for 5 til 10 prosent av det totale markedsvolumet.

Kommentarer