Jobbintervju med en robot - Elektronikknett
easyfairs_tengai
Den sosiale roboten Tengai som skal testes gjennom virkelige samtaler med besøkende på Easyfairs elektronikkmesser.

Jobbintervju med en robot

Under messen Advanced Engineering- og eletronikkmessene til svenske Easyfairs i år, vil verdensnyheten Tengai – en sosial åpen rekrutteringsrobot være på plass for nysgjerrige besøkende. Her vil det være anledning til å bli intervjuet av Tengai, og å oppleve hvordan fremtidens ansettelsesintervju vil foregå.

Tengai er en sosial rekrutteringsrobot som er under utvikling av TNG, spesialister innen åpen rekruttering og Furhat Robotics, en svensk oppstartsbedrift som har spesialisert seg på konversasjons-AI og sosial robotikk.

Den fullt utviklede roboten, «Tengai Unbiased», vil kunne gjennomføre intervjuer og bistå med objektivt valg under rekruttering, slik at jobbsøkere ikke blir valgt basert på fordommer, magefølelse eller diskriminering.

Samarbeidet er basert på Furhat Robotics kunnskap om sosial roboter og TNGs mangeårige erfaring med å utvikle og jobbe med en åpen, objektiv og vitenskapelig rekrutteringsprosess. Nylig ble den nyeste versjonen av Furhat-roboten lansert. Det er på denne plattformen utviklingssamarbeidet er basert på.

Roboten som vil være på plass på messene, er fortsatt under utvikling, og TNG ønsker velkommen all tilbakemelding om møtet med Tengai-roboten, positiv som negativ.

Kommentarer