IPCs produksjonsstandard godkjent - Elektronikknett
yay-1531127-manufacturing

IPCs produksjonsstandard godkjent

IPCs underkomité, 2-17 Connected Factory Initiative Subcommittee, har enstemmig valgt å godkjenne IPC-2591, Connected Factory Exchange (CFX). Standarden lover raskere vei til Industri 4.0.

Elektronikkindustrien har nå en industristandard som skal gjøre det raskt og enkelt å implementere Industry 4.0 i sin produksjon, heter i en uttalelse fra organisasjonen. IPC planlegger å frigjøre standarden som inkluderer åpen programvare i de kommende ukene.

I følge IPC tilbyr IPC CFX en enorm verdi til elektronikkprodusenter. De kan sette opp sømløs datakommunikasjon mellom alt utstyr på sine linjer og spore produksjon på alt utstyret fra alle deler av verden i sanntid. Maskinleverandører har én plug-and-play datakommunikasjonsløsning for kunder, og reduserer tid og reise som brukes på å tilpasse programmering for kunder. OEM’er kan også benytte standarden til å forbedre sanntidskontroll av produktkvalitet, fra sammenstilling til boksbygging.

Fordi det er en industristandard, oppretter IPC CFX et miljø for enhver bedrift, stor eller liten, for å forberede seg på Industri 4.0, eller dra nytte av av maskin-til-virksomhet datakommunikasjon. Standarden ble også utviklet med enkelhet i tankene. I stedet for å bruke dager eller uker for å implementere nytt utstyr i en linje, kan IPC CFX lastes inn og gjøres driftsklar i løpet av få timer, heter det.

IPC CFX definerer alle tre kritiske elementene som kreves for en ekte plug-and-play industriell IoT-standard: en meldingsprotokoll, en kodingsmekanisme og et bestemt innholdselement. disse fordelene er gjort mulig uten behov for mellomvare, og gir betydelige kostnadsbesparelser for produsenten, i tillegg til bedre sikkerhet i løsningene.

– Effekten av IPC CFX for industrien er å bringe teknologibasert optimalisering for alle aspekter av produksjonen, noe som gjør bruk av automatisering enklere og mer effektiv, samt bedre fleksibilitet. IPC anerkjenner det sterke bidraget fra alle de som er involvert i etableringen av standarden fra begynnelsen, hentet fra et utvalg fra mange hundre industrigrener og teknologileverandører, som har vært med i dette revolusjonerende skrittet mot digitale fabrikkstandarder, sier David Bergman, visepresident, IPC-standarder og opplæring.

For mer informasjon om IPC CFX, besøk www.ipc-cfx.org.

Kommentarer