Huddly kapret designpris - Elektronikknett
DOGA-merket 2019

Huddly kapret designpris

Den prestisjetunge utmerkelsen DOGA-merket ble i går delt ut til NRK, Brønnøysundregistrene og Huddly med designpartnere, under DOGA-dagen 2019 i Oslo.

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

– Det er i skjæringsproduktet mellom teknologi og design at de virkelig gode produktene og tjenestene utvikles. Det gleder meg at vi kan dele ut DOGA-merket til tre svært fortjente mottakere i år, sier han.

Videomøter uten teknisk tull

Juryen lot seg imponere av videokonferanseløsningene fra Huddly. Huddly har sammen med designpartner Frost Produkt laget et system som åpner døren for en mer effektiv hverdag, mener de.

– Huddly IQ er rett og slett et godt designet produkt. Det har en presis oppgavedefinisjon og leverer på alle punkter. Den smarte interaksjonsmuligheten med white board-funksjonaliteten og autozoom løser en sentral begrensning i videokonferanser, og funksjonaliteten er så enkel at selv sjefen din skjønner den, står det i DOGA-juryens vurdering.

Juryen fremhever hvordan produktet oppleves som tøft og annerledes. Det er også et stort pluss at Huddly IQ er plattformuavhengig, slik at den kan kjøres både på PC og Mac.

– Ikke til å kjenne igjen

Redesignet av Altinn blir også hedret: Brønnøysundregistrene forvalter Altinn, en digital portal de aller fleste nordmenn har et forhold til. Altinn brukes både av privatpersoner, næringsliv, kommuner og statlige organer, og fra 2003 til 2018 har over 415 millioner skjemaer og meldinger passert gjennom portalen.

Alt har imidlertid ikke vært i skjønneste orden. Kritiske røster har sammenlignet Altinn med en endeløs klikksafari og brukt portalen som eksempel på alt som er galt med offentlig byråkrati. Sammen med Fossland+Foss og byHands har Brønnøysundregistrene derfor gjennomført en omfattende designprosess for å gjøre Altinn til et hyggeligere og enklere sted å besøke.

– Altinn er ikke til å kjenne igjen. Borte er det gammeldagse og statiske designet der man mest av alt fikk assosiasjoner til en hemmelig organisasjon, og inn er det kommet organiske former av mennesker og lek. I inviterende farger! Det er nesten slik at man får lyst til å sende inn selvangivelsen på nytt, står det i jurykjennelsen.

Unik værtjeneste

NRK får DOGA-merket for prosjektet «Yr-app – været tolket og servert».

Juryen berømmer NRK for at de ikke hviler på sine laurbær, men bruker tjenestedesign for å videreutvikle Yr:

– Ved å bruke verktøy fra tjenestedesign kombinert med avansert design- og kodesystem har man skapt en unik tjeneste i verdenssammenheng, der det grafiske grensesnittet spiller på lag med brukerne på subtile og emosjonelle måter og gir en helt ny opplevelse av været, står det i jurykjennelsen.

Kommentarer