Første integrerte PPG- og EKG-biosensormodul for mobile enheter - Elektronikknett
MAX86150-biosensor

Første integrerte PPG- og EKG-biosensormodul for mobile enheter

I følge Maxim har designere nå en enklere måte å levere både photoplethysmogram (PPG) og elektrokardiogrammålinger (ECG) for helseovervåkning fra en mobil, batteridrevet enhet.

Den nye sensoren MAX86150 fra Maxim Integrated Products er en biosensormodul som består av interne lysdioder, fotodetektorer og en EKG analog frontend (AFE). Den skal gi svært nøyaktig, FDA-sertifiserbar PPG og EKG i et kompakt design, inkludert mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett og smarte høyttalere.

Å levere synkroniserte PPG- og EKG-målinger har vært utfordrende fordi designere har til nå brukt to separate biosensorer som sammen krever mer kortplass og strøm enn en mobil enhet vanligvis har plass til. I tillegg har det vært krevende å oppnå høy nøyaktighet i målingene, særlig i tilfeller hvor sensorfølsomhet kan påvirkes av lavt perfusjonsnivå eller tørr hud.

MAX86150 skal takle dette ved at den sampler PPG og EKG samtidig for å gi høyest følsomhet for pulstransittid. For å redusere batteriforbruk, kan modulen slås av ved hjelp av programvare med nær null standbystrøm. Sensormodulen er tilgjengelig i en 3,3 x 6,6 x 1,3 mm, 22-pinners optisk modul.

Noen spesifikasjoner:

  • Ved 136dB er modulens fellesmodus avvisningshastighet (CMRR), en måling av støyavvisning, den høyeste på markedet. Den 100mA LED-driveren har høy dynamisk rekkevidde og gir høyere følsomhet på en rekke hudtyper. En lavimpedansekontakt for EKG-sensoren gir mer nøyaktige målinger, selv i tilfeller med tørr hud.
  • Minimerer batteridrift med ultra-lav avstengningsstrøm på 0,7μA typisk.
  • Tørr elektrode eliminerer behovet for geler, væsker og klissete eller våte puter på andre deler av kroppen for å oppnå nøyaktige avlesninger.
  • Har samme størrelse som en frittstående EKG-sensor, og integrering av en EKG-sensor med en optisk PPG-sensor sparer plass og gir mer funksjonalitet uten å kreve en tredje elektrode.

Kommentarer