Først med solid-state kondensator i OFM-teknologi - Elektronikknett
TDK_CeraCharge

Først med solid-state kondensator i OFM-teknologi

CeraCharge fra TDK Corporation oppgis å være verdens første solid-state kondensator i kompakt overflatemonterbar (OFM) teknologi.

Kondensatoren er enkel å montere og å håndtere i loddeprosesser, og dermed redusere produksjonskostnadene, heter det i en melding fra Rutronik24.com som også melder at kondensatoren er tilgjengelig nå.

Avhengig av krav, er det mulig med opp til 1000 ladesykluser. I motsetning til de fleste av de vanlige teknologiene er CeraCharge en solid-state akkumulator uten flytende elektrolytter.

I likhet med keramiske kondensatorer, er den basert på flerlagsteknologi og kombinerer dermed en relativt høy energitetthet på liten plass. Bruk av keramisk fast stoff fjerner også risikoen for brann, eksplosjon eller lekkasje av elektrolyttvæske.

Kapslingsstørrelsen er EIA 1812 (4,5 x 3,2 x 1,1 mm3), og gir akkumulatoren en kapasitet på 100μAh ved en nominell spenning på 1,4V. Kortsiktige strømmer i området på noen mA kan også oppnås.

Driftstemperaturområdet er på mellom -20°C og + 80°C. For å øke kapasitans og spenning kan CeraCharge komponenter kobles parallelt eller i serie, og åpner for bruk innen for eksempel sanntidsklokker, Bluetooth fyrtårn (beacons), kroppsnært utstyr og energihøsting.