Batteriløs Bluetooth sensoretikett - Elektronikknett
Wiliot-sensor

Batteriløs Bluetooth sensoretikett

Wiliot Ltd., et Israelsk- og San Diego-basert utviklingsselskap, har utviklet en batteriløs Bluetooth sensor-etikett som de vil demonstrere på utstillingen National Retail Federation (NRF 2019) i New York neste uke.

Bluetooth-brikken, som inkluderer en ARM-prosessorkjerne, drives av omgivende radiosignaler og krever derfor ikke noe batteri og har ubegrenset levetid. Wiliot har utviklet etiketten, eller taggen, som et lite klistremerke, inkludert både prosessorkraft og sensorer, og regner med at den vil koste en brøkdel av prisen sammenlignet med tradisjonelle Bluetooth-beacon-enheter.

Som sådan har den et potensiale til å brukes i applikasjoner innen detaljhandel, produksjon, logistikk og forbrukerindustri.

Sensorene kan skrives ut på plast- eller papiretiketter og brukes til å autentisere nærheten til et produkt, og sende et kryptert serienummer sammen med vekt- og temperaturdata.

Wiliot ble grunnlagt i 2017 i Israel og San Diego av en gruppe ingeniører hvis tidligere selskap, 60 GHz WiFi pionéren Wilocity, ble kjøpt av Qualcomm i 2014 for ca 400 millioner dollar.

Kilde: eeNews Europe

Kommentarer