Automotive Addendum flyttes vekk fra IPC klasse 2 - Elektronikknett
elmatica_ill

Automotive Addendum flyttes vekk fra IPC klasse 2

Den nyutgitte IPC-6012DA WAM1 inneholder noen banebrytende endringer for bilindustrien.

– Det handler om å utvikle standarden for å gjenspeile denne bransjens spesielle krav. I dette tilfellet, pålitelige produkter spesielt, sier Jan Pedersen, Elmatica og leder for IPC-6012DA Task Group.

Samtidig som det første tillegget var relatert til IPC-6012D klasse 2 og 3, er WAM1

kun et tillegg til klasse 3. Alle referanser til IPC klasse 2 er enten fjernet eller omskrevet.

jan_pedersen_elmatica Jan Pedersen.

– Hvorfor gjør vi dette? For å møte kravene til produkter med høy pålitelighet. Endringene er nå et realistisk verktøy for bilindustrien, og det har elementer som vil påvirke næringen, men også å forenkle, sier Pedersen.

En annen tilbakevendende utfordring har vært relatert til inspeksjoner. Livskritiske produkter i Automotive-sektoren krever null feil eller 0 km feil.

– Med tanke på volumet og økt miniatyrisering, er en 100 prosent visuell inspeksjon utført av en operatør ikke praktisk. WAM1 har tatt med krav om bruk av AOI (Automatisk Optisk Inspeksjon) av alle lag og en anbefaling om å bruke AVI (Automatisk Visuell Inspeksjon) av det ferdige kortet, sier Pedersen

Noen andre store endringer i tillegget:

  1. I kravet for godkjenningstest har WAM1 tatt med et forslag til å gjennomføre termisk stresstesting og et krav til 100% AOI på alle ledende lag.
  2. Kravet for «Lifted lands» etter termisk stress er blitt harmonisert med IPC-610 og er nå målbar til en pad-tykkelse.
  3. Kravet for renhetstesting er omskrevet, inkludert en anbefaling av tester som skal brukes i PPAP-dokumentasjon.

– Testkravene til renhet eller ionisk forurensning som brukes i dag, er fra 70-tallet og er egentlig bare ment for prosesskontroll. Vi ga dette en god start i IPC6012DA, og forbedret det videre i IPC-6012DA WAM1 for å gjøre det lettere å forstå, oppdatere og å harmonisere med løpende revisjoner av andre IPC-dokumenter, sier Pedersen.

Ytterligere forbedringer og spesialiseringer av dagens IPC-standarder vil skje. Et behov for retningslinjer for hvordan man bruker standarder kan være nødvendig.

– Vi foreslår at IPC starter å utvikle retningslinjer for hvordan man implementerer de forskjellige tilleggene relatert til «mother-standards», som IPC-6012DA WAM1 mot IPC-6012. Det kan være utfordrende å forstå hvordan du bruker standarden, hvilke applikasjoner som gjelder og hva som passer inn i hvilken kategori, sier Pedersen.

Dette og andre spørsmål vil bli lagt ut neste uke på IPC APEX EXPO, der IPC-6012DA WAM1 blir presentert.

– Arbeidsgruppen skal møtes og begynne å se på hvilke revisjoner og forbedringer som skal fastslås neste gang, sier Pedersen

Kommentarer