3D-skriver med ekstrem oppløsning - Elektronikknett
Microlight3D-Altraspin

3D-skriver med ekstrem oppløsning

Nyskapende 3D-utskriftsteknikk produserer mikrodeler med ekstremt glatt overflate uten behov for etterbehandling, noe som bør spare tid og kostnader i industriell prototyping

Microlight3D, en spesialprodusent av ultrahøyoppløselige 3D-mikrotrykkemaskiner for industrielle og vitenskapelige applikasjoner, lanserer Altraspin, en kompakt nøkkelferdig 3D-skriver for å produsere svært komplekse mikrodeler med sub-mikronoppløsning.

Altraspin skriver ut objekter med en oppløsning 100x mindre enn en hårstrå for applikasjoner som krever nøyaktig presisjon og en overflate av høy kvalitet. For eksempel å lage mikrooptikk, mikro-sensorer og former som passer inn i mikrofluidiske enheter. Den er også egnet til metamaterialer, cellekulturer, vevsteknikk, mikrorobotikk, mikromekanikk og overflatestrukturering.

Skriveren er kompatibelt med et bredt spekter av polymerer og biomaterialer, heter det.

Submikronoppløsningen går helt ned til 0,2μm, og er basert på en to-foton polymeriserings-metode med direkte laserskriving pluss en proprietær «kontinuerlig utskriftstrøm»-teknikk. Denne teknikken er ikke begrenset av konvensjonell additiv lag-for-lag-tilnærming som begrenser standard 3D-utskriftsoppløsning til 25μm. Et annet resultat kan den skrive ut deler så glatte at de ikke krever etterbehandling. Eliminering av dette trinnet gir produsentene fordeler i både tid og kostnader, heter det.

Altraspin har et nytt TPP snittverktøy, høy skriveroppløsning og presisjon, og høy skrivehastighet for komplekse 3D-strukturer. Den er kompatibel med alle DAK-modeller og -filer, og størrelsen på maskinen gjør den egnet til laminare flytkabinetter, renrom og sterile miljøer.

Når brukeren har designet en 3D-modell ved hjelp av standard CAD-verktøy og valgt et passende polymermateriale, beregner Microlight3Ds algoritmer banen som laseren vil ta for å skape objektet. En laserpuls skriver direkte inne i væskematerialebadet, og solidifiserer banen med en presisjon på mindre enn en mikron. Siden laseren beveger seg fritt og kontinuerlig, kan den bygge komplekse former, uten begrensningene i den tradisjonelle «lag-for-lag» -tilnærmingen. Når operasjonen er fullført, vasker et oppløsningsmiddel bort overflødig monomer, slik at kan kan håndtere objektet objektet umiddelbart, heter det i en melding fra produsenten.

Microlight3D ble grunnlagt i 2016, etter 15 års forskning og utvikling av sin 3D mikrotrykkteknologi ved Grenoble Alpes University (UGA). Selskapet ligger i Grenoble, Frankrike.

Kommentarer