Utvider mulighetene for bevegelsessensor - Elektronikknett
Xsense-MTSS 2019

Utvider mulighetene for bevegelsessensor

Ny programvare fra Xsens tilbyr åpen API som støtter populære utviklingsplattformer. Oppdatert versjon har støtte for NMEA grensesnitt.

Xsens lanserer i dag MT Software Suite 2019, som for første gang tilbyr et åpen kilde-basert applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) som skal gjøre brukerne i stand til å utvikle applikasjoner på mange innvevde prosesseringsplattformer.

Settet er en fullstendig oppgradert versjon av den eksisterende programvarepakken for for Xsens' MTi-serie med industrielle bevegelsessensorer, og har også fått et oppdatert grafisk brukergrensesnitt (GUI).

Det nye, åpne API, kalt XDA (Xsens Device API), er tiltenkt bruk på alle prosesseringsplattformer som kjører på et Windows eller Linux operativsystem. – Mange utviklere vil fortsette å skape applikasjoner som skal kjøre på en PC eller bærbar maskin, men stadig flere utvikler prototyper og ferdige produkter på en tredjeparts prosesseringsplattform, som Raspberry Pi, Beagleboard eller ODROID, skriver Xsens i en pressemelding.

Det åpen-kilde-baserte XDA  MT Software Suite 2019 gir utviklerne tilgang til kode som for første gang gjør dem i stand til å kompilere den for disse plattformene, for andre tredjeparts kort eller for egenutviklede innvevde plattformer, heter det. De kan også modifisere eller utvide XDA for å støtte spesifikke krav i utviklingsprosjekter. 

Blant nyheter i 2019-versjonen er:

  • - Utvidet støtte for NMEA-meldinger, som skal gjøre det enklere å integrere en MTi-modul med tredjeparts utstyr
  • - Et enhetlig sett med applikasjonseksempler på tvers av programmeringsspråkene som støttes
  • - En oppgradert ”Magnetic Field Mapping” funksjon som skal gjøre det enklere for sluttbrukeren å utføre en kalibreringsrutine for en hvilken som helst modul i MTi-serien.

MT Software Suite 2019 kan lastes ned fra www.xsens.com.