Tesla kjøper kondensatorspesialist - Elektronikknett
maxwell_cells
Foto: Maxwell Technologies

Tesla kjøper kondensatorspesialist

Mandag kveld, 4. februar, ble det kjent at Tesla kjøper Maxwell Technologies, produsent av ultrakondensatorer som vil bli en viktig teknologi for fremtidens elbiler.

Teslas eier, Elon Musk, har lenge ment at ultrakondensatorer er veien å gå som energibærer i elbiler. Selv studerte han ultrakondensatorer i forbindelse med sin PhD ved Stanford. Og nå er første skritt tatt, gjennom kjøpet av ultrakondensatorspesialisten Maxwell Technologies.

I følge kommentarer, blant annet fra Taavi Madiberk, CEO Skeleton Technologies som også utvikler og produserer kondensatorer, er det kanskje en ting Musk ikke har tatt med i beregningen, nemlig «utviklingshelvete». Grunnen til at han sier det er at Maxwell i dag har ultrakondensatorer med en kapasitet på 7 Wh/kg, mens Skeleton kan tilby grafen-baserte ultrakondensatorer på ca 20 Wh/kg og har en «klar roadmap» som sikter mot 60 Wh/kg.

Men valget er nok likevel riktig på sikt, når man tenker på at ultrakondensatorer kan lades opp i løpet av sekunder, har høyere effektivitet, bedre termisk styring og lenger levetid sammenlignet med litium ion.

Det er bare tiden som vil vise hvor raskt Tesla klarer å komme opp i riktig kapasitet.

Når handelen er godkjent og avsluttet (forventet i løpet av andre kvartal 2019) blir Maxwell fusjonert med et datterselskap i Tesla som en heleid enhet.

Maxwells pressemelding kan leses her (ekstern lenke).

Kommentarer