Stor vekst for LoRaWAN-protokollen - Elektronikknett
lorawan_utbredelse
LoRaWAN-protokollen har etter hvert fått en stor, global dekning. (Illustrasjon: LoRa Alliance)

Stor vekst for LoRaWAN-protokollen

LoRaWAN-protokollen for IoT LPWAN (low-power wide-area networks) hadde en massiv vekst på over 60 prosent i 2018, og nær 100 land samlet har offentlige og private nettverk som passerer milepælen 100.

Ifølge Donna Moore, administrerende direktør og styreleder i LoRa Alliance, viser den store veksten for LoRaWAN i 2018 hvor raskt teknologien blir adoptert, spesielt når man vet at LoRa Alliance bare er litt over 3 år gammel.

Basert på et skarpt modulasjonsspektrum, leverer LoRaWAN det laveste energinettet i forhold til avstanden, noe som gjør den ideell for de fleste IoT-enheter som enten har lav båndbredde eller overfører sjeldent, og spesielt i tilfeller der man er avhengige av batteristrøm eller energihøsting.

LoRaWAN-nettverk blir aktivt distribuert globalt, med Asia-Stillehavet og europeiske regioner som viser størst vekst, henholdsvis 30 og 50 prosent i løpet av 2018. Regionale spesifikasjoner er etablert i alle nøkkelregioner med flere regioner som legges til kontinuerlig. Den totale operatørinvesteringen i LoRaWAN er betydelig globalt, og ses på som et bevis på at nettverksoperatørene gjør en langsiktig forpliktelse til LoRaWAN-standarden og støtter markedets etterspørsel etter IoT-applikasjoner.

Donna Moore forklarer hvorfor LoRaWAN er det beste valget: – Bare LoRaWAN har sterke, etablerte nettverk med brede dekningsområder, samtidig som det tilbyr private nettverk. For bedrifter som ønsker å lansere IoT-produkter og løsninger i dag, er LoRaWAN-standarden den eneste levedyktige løsningen. Funksjoner som firmwareoppdateringer i luften og det faktum at LoRaWAN er en åpen spesifikasjon med et robust sertifiseringsprogram, erinteroperabilitet mellom nettverk og enheter sikret. Disse fordelene gir tillit til markedet.

Hele pressemeldingen fra LoRa Alliance kan leses her (ekstern lenke)

Kommentarer