PCB Connect prøver Macaos - Elektronikknett
pcb_macaos
Svein-Erik Rambø, PCB Connect AS og Helge NIlsen, Macaos/Elprint har undertegnet en avtale der PCB Connect initielt skal prøve Macaos i tre måneder.

PCB Connect prøver Macaos

En avtale er inngått mellom mønsterkort-traderen PCB Connect og Macaos, et system som skal gi bedre kontroll på mønsterkortene, fra bestilling til sammenstilling hos produsent. For Macaos er dette et gjennombrudd.

Avtalen er foreløpig inngått for tre måneder, der PCB Connect skal teste både hvor mye de selv sparer av tid og hvordan det blir mottatt av kundene.

Unik
Dette er første gang Helge Nilsen og hans Macaos skal brukes av en «konkurrent», men Nilsen ser ikke på det som noe problem – selv om han også driver sitt eget traderselskap, Elprint. – Dette er i tråd med hva jeg ønsket siden 1988, å skape et system som kan brukes av hele produksjonskjeden, sier han.

Vil teste
– Vi ser jo fordelen med Macaos, det kan forenkle vår hverdag siden prosessene går mye raskere. Har man først en ferdig layout er det lite som skal gjøres manuelt, sier Svein-Erik Rambø, daglig leder i PCB Connect AS.  – Det som blir mest spennende er om flere EMS-selskaper vil ta det i bruk. Skjer det, tror jeg vi sitter på en vinner – for alle parter, legger han til.

Flere valg
Dersom kjøpere av mønsterkort tar det i bruk, kan de nå raskt få priser fra, i dette tilfellet, to leverandører. – Jo flere som er med, jo raskere blir det å ta beslutninger, mener Helge Nilsen. Han legger til at bestillingene blir forenklet og muligheten til å få flere kunder er stor. – Det er også mulig med automatisk link til bedriftens ERP-system, legger han til, og understreker at det aller viktigste er at ingenting skal skrives to ganger; for da kommer feilene.

BOM
Macaos har komponentlistesystem (BOM – Bill Of Material) innebygget, noe som startet allerede i 2004. – Men BOM'en skal legges inn i forbindelse med tegning av skjema eller layout, presiserer Nilsen.

Produksjonsdata
For Helge Nilsen er det viktig å få fram at Macaos gir sammenstillingsbedriftene en komplett fil med for eksempel panelisering, loddepasta- stensil, sammenstillingsmaske og -data.

Gjennombrudd?
Denne avtalen kan bety et gjennombrudd for Macaos, i den forstand at produksjonsbedriftene vil se fordelene med å ta systemet i bruk. Nilsen er ikke i tvil om at systemet vil gli rett inn i en Industri 4.0-tankegang. Og, man får færre feil siden dataene i prinsippet legges inn én gang.

Kommentarer