Ladefri GNSS smartklokke - Elektronikknett
MATRIXandTransSIP

Ladefri GNSS smartklokke

Drevet av sollys og kroppsvarme, er PowerWatch 2 den første smartklokken med posisjonssporing og som du aldri trenger å lade.

På innsiden er klokken, utviklet av Matrix Industries, er det blant annet en GPS og kommunikasjonsbrikke fra u-blox, nærmere bestemt ultralavenergimodulen ZOE-M8B GNSS-mottaker. TranSiP leverer kraftelektronikk som gjør at klokken kan energihøste fra kroppsvarme og lys. I tillegg til posisjon og at den er batteriløs, registerer klokken kaloriforbrenning, aktivitetsnivå og søvn.

I følge produsenten er PowerWatch 2 den første GPS-smartklokken som kan å tilby en 100 prosent ladefri opplevelse.

I tillegg kan den som de fleste smartklokker i dag, kobles til smarttelefonen og vise varsler, sporer aktiviteter og visualiserer dem ved hjelp av dedikerte iOS- og Android-apper, samt populære tredjeparts helse- og treningsplattformer.

Mottakermodulen u-blox ZOE-M8B GNSS har et forbruke på 12 mW. Den er pakket som en SiP (System-in-Package), med målene 4.5 x 4.5 x1.0 mm. Den har samtidig mottak av opptil tre GNSS-konstellasjoner.

Satellittbasert posisjonering er vanligvis den mest strømsultne prosessen på et sportsur. TransSiP PI (Power Integrity) skal gi effektiv konvertering av høstet energi til likestrøm.

Klokken klarer i dag 30 minutter kontinuerlig GNSS-sporing per dag. Ubrukt tid som akkumuleres i klokkens batteripakke, klarer to timers poisjonssporing hver fjerde dag.

De som støtter prosjektet via indiegogo.com, kan forvente å få klokken i juni 2019.

Kommentarer