– Komprimering til alle! - Elektronikknett
emCompress-2-go

– Komprimering til alle!

Nyutviklet programvare skal gjøre det mulig å implementere komprimeringsfunksjoner i selv de minste innvevde datasystemer, hevder selskapet bak emCompress-ToGo.

Det er Segger som nå lanserer SMASHv2, en ny, etter sigende tapsfri komprimeringsalgoritme,  som er skreddersydd for systemer med begrensede ressurser og skal dermed kunne sprite opp ytelsen i innvevde systemer.

Segger-PR61-emCompression-to-go emCompression-ToGo skal åpne for komprimeringsmuligheter i selv det minste innvevde mikrokontrollerbaserte system.

Programvaren åpner for både komprimering og dekomprimering på så å si ethvert innvevd system – i sanntid – og til og med uten tilgjengelig arbeidsminne (RAM), heter det.

Sammenlignet med forgjengeren SMASHv1, skal SMASHv2 levere enda bedre komprimering, enklere bruk (kun én parameter for komprimering) og mindre kode.

– Denne programvaren kan gjøre nærmest ethvert innvevd system mer effektivt. Før vi utviklet det, trodde jeg knapt nok det var mulig, sier Rainer Herbertz, senior programvareingeniør hos Segger. – Før emCompress-ToGo, var de fleste mikrokontrollerbaserte applikasjoner ikke i stand til å anvende komprimering, ettersom tilgjengelige algoritmer krevde for mye minne eller prosesseringskraft. De dagene er forbi, hevder Herbertz.

emCompress-ToGo skal ha ytelse, effektivitet og fleksibilitet for mange ulike anvendelser, som:

•       Lagre fastvare-bilder eller FPGA bitstrømmer komprimert med SMASHv2 for å redusere ROM-behov betydelig

•       Åpne for trådløs oppdatering gjennom komprimering
•       Redusere størrelsen på lagrede data for dataloggere, og dermed den påkrevde båndbredden for overføring av data til prosesseringsserverne
•       Komprimere datastrømmer
APIen skal være fleksibel, med komprimering og dekomprimering direkte til og fra minne via eller via applikasjonsbaserte funksjoner. Kompressoren krever bare rundt 1 KB med ROM, dekomprimering omkring halvparten av dette igjen. Prøveversjoner for Windows og for alle Cortex-M baserte målsystemer er tilgjengelig for nedlasting.

All kode er utviklet av og kan lisensieres fra Segger.

Mer om dette finner du her (ekstern lenke).