Kitrons overtagelse av API gjennomført - Elektronikknett
Kitron_fabrikk

Kitrons overtagelse av API gjennomført

Fredag kveld ble det offentliggjort at Kitron har gjennomført overtagelsen av EMS-divisjonen til amerikanske API Technologies Corp.

Transaksjonen er gjennomført i henhold til vilkårene i børsmeldingen 30. november 2018, inkludert alle nødvendige offentlige godkjennelser. Kitron vil konsolidere den overtatte virksomheten umiddelbart.

Cathrin Nylander, Kitron ASA Cathrin Nylander, Kitron

– Dette oppkjøpet er et gjennombrudd for Kitron i det amerikanske markedet og kommer som svar på kundenes etterspørsel etter en mer betydelig tilstedeværelse i dette viktige markedet, sier Cathrin Nylander, finansdirektør og konstituert konsernsjef i Kitron.

Les også: Kitron kjøper EMS-virksomhet i USA

– Vi kjenner API-virksomheten godt, og prosessen fra offentliggjøring til gjennomføring har ytterligere styrket vår tro på denne transaksjonen, som vi mener er en vinn-vinn-situasjon: Vi får kritisk masse i det amerikanske markedet, og Windber-anlegget finner et bedre hjem i et konsern med EMS som sin kjernevirksomhet. Vi forventer at enheten fremover vil generere et positivt driftsresultat på egen hånd og ser betydelig potensial for ytterligere lønnsomhetsforbedringer når den blir en del av Kitron-konsernet, sier Hans Petter Thomassen, vice president Nord-Amerika.

Kjøpesummen som skal betales er, etter visse justeringer etter signering, 14,8 millioner dollar, med forbehold om eventuelle justeringer etter gjennomføring.

Kitron forventer at transaksjonen vil ha nøytral resultateffekt i 2019 og positiv resultateffekt i 2020 og fremover.

Kommentarer