Jakter på oppstartsbedrifter - Elektronikknett
techstars
Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Jakter på oppstartsbedrifter

Etter fjorårets suksess leter KONGSBERG og Equinor etter ti nye internasjonale oppstartsselskaper som kan bli med i akseleratorprogrammet «Techstars Energy Accelerator».

Techstars er en av verdens største startup-akseleratorer. Sammen med partnere investerer de i oppstartsselskaper og bidrar med veiledning til grunnleggere og oppstartsselskapene for å hjelpe dem å utvikle selskapet i løpet av et tre måneders program. Techstars Energy Accelerator søker etter innovative løsninger innenfor fire områder i energisektoren: olje og gass, nye forretningsmodeller, digitalisering og fornybar energi.

Partnerselskapene bidrar med mentorer, deler av sin ekspertise og nettverk for å støtte oppstartsselskapene gjennom programmet. I løpet av tre måneder er målet å akselerere selskapene tilsvarende to år. Selve programmet avsluttes i desember i år med en demodag hvor startupene gjør en kort presentasjon for investorer. På demodagen vil en rekke av oppstartsselskapene kunne vise til samarbeidsavtaler med både KONGSBERG og Equinor. 

– Vi ønsker å bidra med erfaring og et bredt nettverk i tillegg til domenekunnskap innenfor energisegmentet og digitalisering. Samtidig ser vi fram til hva vi kan lære fra startup-miljøet, sier Hege Skryseth, President i Kongsberg Digital og konserndirektør i Kongsberg Gruppen.

Techstars Energy Accelerator er den eneste Techstars akseleratoren som kjøres i Norden, og den går for andre gang i 2019. Søknadsfristen for å være med åpner i dag, 18. februar, og er åpen fram til 12. mai i år.

Mer informasjon: www.techstars.com/programs/energy-program

Kommentarer