Ikke bekymret for Huawei

Anonyme kilder i den britiske datasikkerhetsmyndigheten NCSC (National Cyber Security Centre) sier til Financial Times at det er fullt mulig å håndtere alle mulige sikkerhetsutfordringer ved bruk av Huawei i 5G-nettverkene. En tidligere britisk spionsjef, Robert Hannigan, kaller bekymringene for «tull».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ifølge de anonyme kildene er Huaweis utstyr trygt så lenge det tas sikkerhetstiltak. Financial Times beskriver NCSCs konklusjoner som et slag mot det amerikanske forsøket på å overtale land til å følge sitt eksempel og slutte å bruke kinesisk telekomutstyr i fremtidige 5G-nettverk, skriver etn.se.

– Andre land kan nå argumentere for sine borgere og USA at hvis briterne føler seg sikre på å kunne beskytte landet mot sikkerhetstrusler, kan de med god samvittighet fortsette å tillate kinesiske komponenter, så lenge de tar samme type sikkerhetsforanstaltninger som britene, sier en av kildene.

Anbefalinger om sikkerhetstiltak vil bli presentert av NCSC i en utredning som skal utgis i vår ved en annen myndighet, Department of Digital, Culture, Media & Sport.

For å gi britene innsyn dannet NCSC og Huawei i 2010 en arbeidsgruppe kalt HCSEC (Huawei Cyber Security Evaluation Center). De fant aldri bakdører i Huaweis utstyr, men krevde forbedringer i design og sikkerhet.

I tillegg til de anonyme kildene i NCSC, har Financial Times en åpen kilde i form av Robert Hannigan, som tidligere var leder av GHCQ, den britiske sikkerhetsmyndigheten som NCSC tilhører. Ifølge ham er det «tull» at kinesisk teknologi i 5G-nettverk ville utgjøre en uakseptabel sikkerhetsrisiko.

Kilde: Financial Times (krever abonnement)

Powered by Labrador CMS