Ikke bekymret for Huawei - Elektronikknett
cyber_security

Ikke bekymret for Huawei

Anonyme kilder i den britiske datasikkerhetsmyndigheten NCSC (National Cyber Security Centre) sier til Financial Times at det er fullt mulig å håndtere alle mulige sikkerhetsutfordringer ved bruk av Huawei i 5G-nettverkene. En tidligere britisk spionsjef, Robert Hannigan, kaller bekymringene for «tull».

Ifølge de anonyme kildene er Huaweis utstyr trygt så lenge det tas sikkerhetstiltak. Financial Times beskriver NCSCs konklusjoner som et slag mot det amerikanske forsøket på å overtale land til å følge sitt eksempel og slutte å bruke kinesisk telekomutstyr i fremtidige 5G-nettverk, skriver etn.se.

– Andre land kan nå argumentere for sine borgere og USA at hvis briterne føler seg sikre på å kunne beskytte landet mot sikkerhetstrusler, kan de med god samvittighet fortsette å tillate kinesiske komponenter, så lenge de tar samme type sikkerhetsforanstaltninger som britene, sier en av kildene.

Anbefalinger om sikkerhetstiltak vil bli presentert av NCSC i en utredning som skal utgis i vår ved en annen myndighet, Department of Digital, Culture, Media & Sport.

For å gi britene innsyn dannet NCSC og Huawei i 2010 en arbeidsgruppe kalt HCSEC (Huawei Cyber Security Evaluation Center). De fant aldri bakdører i Huaweis utstyr, men krevde forbedringer i design og sikkerhet.

I tillegg til de anonyme kildene i NCSC, har Financial Times en åpen kilde i form av Robert Hannigan, som tidligere var leder av GHCQ, den britiske sikkerhetsmyndigheten som NCSC tilhører. Ifølge ham er det «tull» at kinesisk teknologi i 5G-nettverk ville utgjøre en uakseptabel sikkerhetsrisiko.

Kilde: Financial Times (krever abonnement)

Kommentarer