Gjennombrudd for nærværsdeteksjon i smarte bygninger - Elektronikknett
Imec-Radar_w

Gjennombrudd for nærværsdeteksjon i smarte bygninger

Det belgiske forskningsinstituttet imec, hevder de har gjort et gjennombrudd innen nærværsdeteksjon i smarte bygninger. Produktet er en radar-transceiver med et effektforbruk på under 1mW.

Det er imecs avdeling i Nederland som har utviklet den nye 8 GHz UWB-radaren, som skal være følsom nok til å detektere åndedrett på 15 meters avstand. Effektforbruket skal også være hundre ganger lavere enn andre løsninger med tilsvarende følsomhet.

Den nye transceiveren er i samsvar med FCC og ETSI spektralregulering for UWB-frekvensområdet, som begrenser strålingen til -41dBm/MHz. Energitettheten er godt under støygulvet i vanlige kommersielle systemer, og kan derfor trygt brukes i nærheten av personer døgnet rundt.

Radaren er i stand til å skille bevegelser og vitale tegn – pust og hjerteslag – fra en avstand på opptil 15 meter, som skal være en rekord for UWB radarer. Imec-brikken ble designet i standard 40nm CMOS og har en størrelse på 1,8 mm2 (uten kapsling).

– Med den nye 8 GHz transceiveren har vi et eksepsjonelt verktøy for å lage innovative smarte bygningsapplikasjoner som tilstedeværelsesdeteksjon, individtelling, falldeteksjon, aktivitetsklassifisering og til og med overvåking av vitale tegn, sier Barend van Liempd, programsjef ved imec Nederland. – Vi inviterer interesserte selskaper, halvlederdesignere og applikasjonsutviklere, til å lisensiere denne teknologien eller delta i FoU-programmene til imec, avslutter han.

Kommentarer