Ford-seng holder partneren i riktig fil - Elektronikknett
FORD_LANE_CENTRING_BED

Ford-seng holder partneren i riktig fil

En teknologikuriøsitet: En av fire som deler seng sover bedre alene. Nå har Ford utviklet en seng inspirert av Fords egen bilteknologi som løser problemet. (video)

– Når vi sover sammen har mange voksne mindre plass i sengen enn et barn har i en enkeltseng. Mennesker er også sårbare når de sover. Derfor er vi programmert til å våkne hvis noen kommer nær oss. Det er denne forsvarsmekanismen som slår inn og holder oss våkne mens partneren fortsetter å sove trygt og godt, sier den erfarne og uavhengige søvneksperten Dr. Neil Stanley.

Ifølge en amerikansk undersøkelse utført av The Better Sleep Council oppgir hele 26% av de spurte parene at de sover bedre alene. Mens 44% av kvinnene oppgir at urolige partnere holder dem våkne, er den tilsvarende andelen blant menn 34%.

– Jeg har sett denne type problemer ødelegge forhold, sier Stanley som også har skrevet boken «How to Sleep Well.»

Fords seng bruker bilteknologi som garanterer at partneren din holder seg på «sin» side, eller i sin fil hele natten igjennom.

De fleste Ford-modeller er tilgjengelig med Filskifteassistanse og Lane-Keeper. Systemet overvåker veimerkingen og varsler deg med lett risting i rattet når du er i ferd med å bevege deg over i feil fil. Hvis føreren ikke styrer bilen inn i midten av filen vil systemet gi styringsassistanse for å holde bilen i filen.

Dette er også inspirasjonen bak den sengen som bruker trykksensorer for å identifisere når noen beveger seg fra sin side av sengen over mot deg. Når dette skjer vil et bevegelig bånd, som ligger over madrassen, forsiktig føre dem tilbake til deres egen side av sengen.

Fords seng er en prototype som er utviklet som en del av Ford Interventions hvor Ford bruker sin bilekspertise for å hjelpe folk med å takle små og store utfordringer i hverdagen.

– Førerassistanseteknologien Lane-Keeping Aid, som vi bruker i våre biler, gjør det enklere og mer komfortabelt å kjøre bil. Ved å bruke den samme tankegangen eller teknologien på en seng ønsker vi å understreke ovenfor våre kunder som ikke er kjent med teknologien, hvordan dette systemet virker, sier director Marketing Communications i Ford Europa, Anthony Ireson.

Hva som skjer når du faktisk vil over til den andre fila sies det ikke noe om.

Videoen under viser hvordan det virker:

Kommentarer