”Billig-MCU” for industriell IoT - Elektronikknett
RENESAS_S5D3

”Billig-MCU” for industriell IoT

Renesas utvider sin Synergy-plattform med energigjerrige, med høyt integrerte mikrokontrollere i den nedre delen av skalaen.

Renesas Electronics Corporation utvider nå sin Renesas Synergy S5 mikrokontroller- (MCU) serie med en ny, ”start-nivå” mikrokontrollergruppe, kalt S5D3.

De fire nye S5D3 MCUene slutter seg til de eksisterende mellomklasse-MCUene S5D5 og de mer avanserte S5D9 MCUene, med mange av de samme egenskapene – integrert 120 MHz Arm Cortex-M4 kjerne og avansert sikkerhet – så vel som generelle funksjoner som er egnet for kostnadssensitive, laveffekt endeprodukter for Internet of Things (IoT).

Dette skal være rimelige mikrokontrollere på startnivå, som kan egne seg i en rekke anvendelser fra industri til byggautomatisering og kontorutstyr, så vel som smartmålere og husholdningsapparater som benytter et kapasitivt menneske-maskingrensesnitt (HMI).

Renesas Synergy Software Package (SSP) støtter mikrokontrollerne med HAL drivere, applikasjonsrammeverk og sanntids operativsystem.

Utviklerne kan velge mellom å bruke utviklingsverktøy som e² studio eller IAR Embedded Workbench.

S5D3-komponentene er bygget på en 40nm prosess, og integrerer en sikker kryptografisk maskin (SCE7) med nøkkelbeskyttelse som skal sikre MCU oppstartskode og IoT sikkerhetsfunksjoner i endepunktet med sikker autentisering.

Mikrokontrollerne tilbyr 512 KB flashminne og et stort 256 KB SRAM minne.