Avansert motorstyring gjøres billigere - Elektronikknett
Spinnaker_PR-web

Avansert motorstyring gjøres billigere

Embedded World 2019: Future Electronics’ nye SPINnaker kort spesielt tiltenkt rom-vektor-modulering for lavkost motorstyringssystemer på 8-bit MCU-plattform.

Elektronikkdistributøren Future Electronics lanserer i dag SPINnaker, et motorstyringskort for lavkost SPACE-Vector-modulering, bygget for STMicroelectronics Nucleo-8S208RB utviklingssett, som er en utviklingsplattform for STM8S-serien med rimelige 8-bit mikrokontrollere.

Det leveres med et intuitivt PC-basert grafisk brukergrensesnitt (GUI) for å støtte utvikling av motorstyringsprosjekter.

SPINnaker-kortet implementerer den såkalte rom-vektor-moduleringsmetoden (SVM) innen motorstyring, en teknikk som vanligvis ikke egner seg for 8-bits mikrokontrollere.

Motorstyringsprogramvaren som kjører på STM8S MCUene okkuperer et lite Flash minneområde, på mindre enn 8kB, og krever mindre enn 1,5kB med RAM. Den inkluderer en unik algoritme for motorstyring og fluksreduksjon, og styrer motorposisjon med en oppløsning på 384 step per omdreining.

Sammenlignet med tradisjonelle metoder, kan SVM tilby fordeler som lav akustisk støy og eliminere dreiemomentrippel. 

SPINnaker-designet implementerer et rimelig, trefase krafttrinn, bestående av seks 60V STL20N6F7 MOSFETs fra STMicroelectronics. SPINnaker kjører selv på opp til 24V.

Det inkluderer også en USB Type-C kraftforsyning, styrt av en STMicroelectronics STUSB4500, og en Panasonic superkondensatorbasert reservekraftforsyning for å sikre sikker nedkopling i tilfelle et uforutsett strømbrudd.

Kommentarer