Armprotesen som produseres i en 3D-printer, gjør at den blir billigere og ikke minst er det enklere å lage nye versjoner etter hvert som barnet vokser.

3D-trykket protese

Under CES-messen i januar lanserte Arrow Electronics og selskapet Unlimited Tomorrow en 3D-trykket armprotese. Fordelen er prisen og at armen kan «vokse».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Arrow Electronics og kunden Unlimited Tomorrow avduket den nyeste versjon av sin 3D-trykte protesearm på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Protesen er utformet for å være billigere og mer tilgjengelig for barn, som trenger nye proteser etter hvert som de vokser.

Mens gjennomsnittsprotesen koster alt fra 300.000 til 800.000 kroner, tar Unlimited Tomorrow sikte på å redusere kostnadene til ca 50.000 kroner ved hjelp av 3D-skanning og 3D-utskriftsteknikker. Armen er bygget med teknologi som føler og beholder intelligensen fra muskelbevegelser, og i hovedsak blir den smartere jo lenger den brukes. Selve teknologien kan tas ut og settes inn i en nylaget arm, slik at protesen skaleres og vokser sammen med brukeren.

Protesen i detalj.

For å sikre at den trådløst ladbare robotprotesen passer perfekt, blir den motsatte armen skannet for å konstruere et speilbilde og bedre estimere den manglende armen. 3D-skriveren kan matche hudtoner, og legge inn detaljer som for eksempel fregner. Armen har også magnetiske negler som kan males på og har haptisk tilbakemelding for å gi brukerne en følelse av berøring.

Arrow er Unlimited Tomorrows eksklusive komponentleverandør og finansierer donasjonen av 15 proteser for å støtte selskapets «100 Tomorrows»-kampanje som går ut på å produsere og distribuere 100 gratis robotproteser for nødstilte.

Powered by Labrador CMS