Vitis AI klar for nedlasting - Elektronikknett
Xilinx Vitis AI Model Zoo - Web

Vitis AI klar for nedlasting

Kunstig intelligens: Under Xilinx Developer Forum China i dag ble den nye inferensutviklingsplattformen Vitis AI fra Xilinx lansert for gratis nedlasting.

Xilinx, Inc. slapp i dag sin nye Vitis AI plattform for utvikling av kunstig intelligens. Den vil være klar for nedlasting umiddelbart, helt gratis .

Kombinert med den enhetlige programvareplattformen Vitis, skal Vitis AI gjøre programvareutviklere i stand til å akselerere dyp læring som del av deres programvarekode.

Xilinx Vitis AI Block Diagram Vitis AI blokkdiagram.

Vitis AI integrerer en domenespesifikk arkitektur (DSA) og konfigurerer maskinvare fra Xilinx til å bli optimalisert og programmert med bruk av vanlige rammeverk som TensorFlow og Caffe. Den skal gjøre disse verktøyene i stand til å optimalisere, komprimere og kompilere trenede AI-modeller som kjører på en Xilinx-komponent på bare ett minutt.

Xilinx har også gjort Vitis akselererte bibliotek og Vitis AI modeller til åpen kildekode, så vel som korresponderende eksempeldesign som skal kunne brukes fra endepunkt til kant, i tillegg til skyplattformer.

Den enhetlige programvareplattformen Vitis ble først lansert under Xilinx Developer Forum (XDF) Americas tidlig i oktober.

Vitis skal gjøre et nytt, bredt spekter av utviklere – inkludert programvareingeniører og AI-forskere – i stand til å utnytte fordelene ved tilpasningsdyktig maskinvare.

Det tok fem år og 1.000 manneår å utvikle Vitis, ifølge Xilinx.

Vitis er uavhengig av  utviklingsverktøyet Vivado Design Suite, som fortsatt vil bli fulgt opp for de som ønsker å programmere med maskinvarekode, men Xilinx understreker at den nye plattformen også kan øke produktiviteten til maskinvareutviklere, ved å pakke maskinvaremoduler som funksjoner som kan kalles opp via programvare.  

Eksempler, opplæring og dokumentasjon finner du på Xilinx sin utviklerside . 

Kommentarer