Tar tilbake superkondensatorer fra Murata

Australske CAP-XX vil overta Muratas lisensierte produksjonslinjer for superkondensatorer og flytte dem fra Japan til en ny fabrikk i Sydney. Flyttingen vil skje i trinn mellom mars og juni 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Målsettingen er å starte produksjon av Muratas tre produktfamilier i tredje kvartal 2020. Murata vil også hjelpe til med å introdusere CAP-XX til kundene.

Murata lisensierte CAP-XXs patenter i 2008, startet produksjon av superkondensatorer i Japan i 2013, og har siden bygget en betydelig supekondensatorvirksomhet. Etter en strategisk gjennomgang av virksomheten i 2018, informerte Murata CAP-XX om at den ønsket å fokusere på flerskikts keramiske kondensatorer og litiumbatterier, og droppe noen av sine ikke-kjernevirksomhetslinjer inkludert superkondensatorer. Følgelig oppnådde de to selskapene enighet om at CAP-XX skulle overta Muratas produksjonslinjer. Selskapene har jobbet sammen i over 12 måneder for å sikre en vellykket flytting av disse produksjonslinjene, og for at CAP-XX skal kunne produsere superkondensatorer som er identiske med det Murata gjør i dag, og garanterer kundene en kontinuitet i leveransene.

For CAP-XX er dette en mulighet til å anskaffe moderne produksjonsutstyr, siden Muratas produksjonslinjer er nyere, mer effektive og har langt større kapasitet enn CAP-XXs egne. Selskapet forventer at oppkjøpet både vil øke salget og redusere egne direkte produksjonskostnader.

Murata bygger opp nok inventar til å møte etterspørsel etter å ha avsluttet produksjonen i 1. kvartal 2020, og fram til CAP-XX starter sine leveranser i tredje kvartal 2020.

CAP-XX planlegger også å opprettholde Muratas eksisterende priser på små, tynne DMF-, DMT- og DMH produktfamilier.

Powered by Labrador CMS