Største noensinne - Elektronikknett
Konsgsberg-Berget-Bandak
Stort oppmøte da Berget og Bandak NCT kunne undertegne kontraktene med Kongsberg Defence og Aerospace. Fra venstre: Ordfører Bengt Halvard Odden, Hjartal Kommune, Terje Aasland, næringspolitisk talsmann og stortingsrepresentant for AP, Ragnar Løkka, programsjef, Kongsberg Defence og Aerospace AS, Arnstein Frømyr, salg/marked, Berget, Rasmus Nordbø, Westcontrol og hovedeier i Berget, Inge Flaten, daglig leder, Berget, Terje Bråthen, Executive Vice President of Aerostructures, Kongsberg Defence & Aerospace, Joar Ajer, CEO, Bandak NCT, Gry Fuglestveit, ordfører Notodden Kommune, Bjarne Moursund, Telemark Resources AS og Morten Tiller, materialdirektør i forsvarsdepartementet.

Største noensinne

Det er flere underleverandører som får glede av KONGSBERGs suksess med NASAMS luftvernsystemer. To bedrifter, Berget og Bandak NCT i Notodden har tilsammen fått kontrakter for nær 100 millioner kroner. Og begge har tro på flere muligheter.

Tirsdag 17. desember var en merkedag for to bedrifter på Notodden, der ordfører i Notodden, Gry Fuglestveit og ordfører i Hjartdal, Bengt Halvard Odden, sammen med materialdirektør i forsvarsdepartementet, Morten Tiller og næringspolitisk talsmann og stortingsrepresentant for AP, Terje Aasland, kastet glans over dagen da kontraktene ble undertegnet.

Konsgsberg-Berget-Bandak-undertegning Kontraktene undertegnes.

Største
Kontraktene gjelder for en toårsperiode, der overflatebehandlingsspesialisten Bandak NTC skal levere for ca 35 millioner kroner og Berget skal levere kabler og finmekanikk for ca 65 millioner kroner. Begge bedriftene uttalte at dette var en gledens dag, og begge kunne også fortelle at dette var den største ordren de har mottatt noensinne.

Vil øke
Joar Ajer, CEO i Bandak NCT, var klar på at med dagens 40 ansatte og en omsetning på 40 millioner, vil denne kontrakten bety at de regner med å ansette ytterligere mellom 10 og 15 ansatte. Når det gjelder Berget, betyr det både sikring av eksisterende arbeidsplasser og nye ansettelser i kabel- og mekanikkproduksjonen.

Les mer i Elektronikks januarutgave.

Kommentarer