Ny fiberkabel skal gjøre datasentre i Norge mer attraktivt - Elektronikknett
Euroconnect-kart
Den nye kabelen mellom Norge og Storbritannia vil bli en del av Euroconnect-nettverket.

Ny fiberkabel skal gjøre datasentre i Norge mer attraktivt

Et fiberkonsortium bestående av Green Mountain, Lyse, Haugaland Kraft og BKK, Hatteland Group og Ryfylke IKS vil bygge en ny undersjøisk fiberkabel som forbinder Norge med Storbritannia.

Kabellandingsstasjonen vil ligge i Green Mountain's datasenter utenfor Stavanger på vestkysten av Norge. Denne 700 km lange NO-UK-kabelen skal være ferdig i 2021 og styrke Green Mountain og Norge som et attraktivt sted for plassering av datasentre.

En del av Euroconnect
Kabelen vil være en del av Euroconnect-1, et større fibernett som drives av det heleide datterselskapet til Lyse, Altibox. Euroconnect vil koble Norge til viktige digitale knutepunkter som London, Brussel, Amsterdam og Hamburg. Lyse opplyser at med en kapasitet på opptil 160 terabit per sekund, vil den undersjøiske fiberkabelen øke datakapasiteten betydelig mellom Norge og resten av verden.

Mer attraktivt
Historisk sett har Norges største hinder som datasenternasjon vært tilkobling. Dette prosjektet, sammen med andre prosjekter som Havfrue-kabelen i Sør-Norge, gjør at vi overvinner denne barrieren.

Norge er porten mellom Skandinavia og Storbritannia/USA-markedet for datasenter til datasenterkommunikasjon. Fra landingsstasjonene i Stavanger og Newcastle vil den undersjøiske fiberkabelen UK-NO kobles til globale datasentre.

Kommentarer