Microchip øker EERAM-porteføljen - Elektronikknett
Microchip-SPI-EERAM

Microchip øker EERAM-porteføljen

Microchip lanserer en ny familie med «Serial Peripheral Interface» (SPI) EERAM minneprodukter som lover kostnadsbesparelser på opp til 25 prosent sammenlignet med eksisterende serielle nonvolatile RAM (NVRAM) alternativer. Familien introduserer fire SPI-størrelser i Microchips EERAM portefølje, fra 64 Kb opp til 1 Mb.

Mange applikasjoner, fra smartmålere til produksjonslinjer, der det kreves repeterende oppgavebasert datalogging, må være i stand til å gjenopprette innhold automatisk dersom strømmen blir borte. Dagens lavtetthets (64 Kb til 1Mb) NVRAM-løsninger som brukes til disse dataloggerne er typisk minner med høyest pris-per-bit i sluttproduktene, heter det i meldingen fra Microchip.

EERAM er et frittstående ikke-flyktig RAM minne som bruker de samme SPI- og I2C-protokollene som serielle SRAM, noe som gjør komponentene i stand til  å beholde SRAM-innholdet under strømbrudd, uten behov for et eksternt batteri.

Når komponenten detekterer et strømbrudd, overfører den automatisk SRAM-dataene til nonvolatilt lager, og flytter det tilbake til SRAM så snart strømmen kommer tilbake til komponenten.

Den viktigste årsaken til at EERAM er tilgjengelig til et lavere prisnivå, er bruken av standard CMOS- og Flash-prosesser.

Kommentarer