IoT redder elektronikkproduksjonen

Verdens elektronikkprodusenter rapporterer om lavere vekst, og ser forsiktig, men optimistisk på fremtiden, blant annet drevet av IoT og smarte systemer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Veksten avtar verden over, og industriens prognoser er mindre optimistisk enn i tidligere kvartaler – selv om de fortsatt er generelt positive, ifølge bransjeorganisasjonen IPC sin ”Pulse of the Electronics Industry” undersøkelse for fjerde kvartal 2019.

Basert på tilbakemeldinger fra 82 selskaper som skal utgjøre et representativt utvalg av industrien, var den globale salgsveksten i tredje kvartal – gjennomsnittlig 3 prosent – på sitt laveste siden den kvartalsvise undersøkelsen startet i 2017. Bedriftene som deltok i undersøkelsen forventet en enda lavere vekst i inneværende (fjerde) kvartal, ned til 2,6 prosent.

Kvartalets sammensatte poengsum for hvilken retning bransjen går i, falt også til sitt laveste nivå siden midten av 2017.  Den forblir positiv, men ”bare så vidt”.  Nåværende score for Europa og Amerika ble negativ dette kvartalet. Salg, ordre og profittmarginer beveger seg i en positiv retning, mens arbeids- og materialkostnader, rekruttering, lagerhold og ordrereserve har en negativ innvirkning på dagens tilstand.  

Industriens forventede retning de neste seks månedene forblir generelt optimistiske, og alle forretningsindikatorer ser positive ut, ifølge IPC. Blant de ulike forretningssegmentene er mønsterkortprodusentene mest optimistisk til de neste seks månedene. Imidlertid fortsetter den samlede seksmåneders prognosen å svekke seg, sammenlignet med de tre første månedene i år. Dette indikerer ifølge IPC at industrien forventer at helsetilstanden vil holde seg god gjennom det første kvartalet i 2020, til tross for noe nedgang i veksten.

Respondentenes prognoser for de neste 12 månedene er fortsatt positive, men er betydelig ned fra tidligere kvartaler. Mens et flertall av respondentene i alle segmenter beskriver 12-månedersprognosen som svært eller noe positiv, var det bare mønsterkortprodusentene som var samstemt i rapporteringen av en positiv utvikling.

De sammensatte poengsummene for forretningsprognosene for de neste 12 månedene er positive i alle regioner unntatt Asia, der poengsummen sank til nøytral (0 på indeksen). Usikkerheten rundt handelsforbindelsene mellom USA og Kina er en bidragende faktor til den labre fremtidsutsikten for svarbedrifter i Asia. 

En ranking av mulighetene som vil drive industriens fremtidige vekst viser at Tingenes Internett (IoT) og smarte systemer anses som driver nummer én, tett fulgt av økende markeder og 5G/høyhastighets kommunikasjon.

Forsvar og luftfart toppet listen over voksende vertikale markeder som ble nevnt av respondentene. Medisinske enheter og LED-belysning ble også nevnt hyppig.

Respondentene ranket også en liste over alvorlige bekymringer i forretningsmiljøet, i form av deres påvirkning på fremtidig forretningsvekst.  Økonomisk usikkerhet er den viktigste bekymringen. På spørsmål om forhold eller trender som øker kostnadene deres betydelig, nevnte respondentene hovedsakelig det trange arbeidsmarkedet og handelskonflikter. 

Powered by Labrador CMS