IoT-prototyping med mange muligheter - Elektronikknett
REN0871_RL78_G14_Fast_Prototyping_Board_noText

IoT-prototyping med mange muligheter

Nytt prototypingkort for laveffekt Renesas RL78 mikrokontrollere støtter et stort spekter av funksjonsutvidelser.

Renesas Electronics Corporation lanserer i dag et nytt prototypingskort, RL78/G14 Fast Prototyping Board – beskrevet som et rimelig, funksjonsrikt kort for rask produktutvikling rettet mot IoT endepunkter.

Renesas introduserer samtidig RL78/G1D BLE Module Expansion Board, som brukerne kan kombinere med det nye prototypingskortet for å forsyne løsningen med funksjoner for  Bluetooth Low Energy trådløs kommunikasjon.

 Det nye prototypingskortet er basert på mikrokontrolleren (MCU) RL78/G14, som tilbyr det bredeste funksjonssetttet i den effektgjerrige RL78 familien, noe som gjør den velegnet for motorstyring i bærbart utstyr og IoT sensorer, så vel som et stort spekter av IoT endepunktutstyr, som for eksempel husholdningsapparater, industriutstyr, bygningsautomatisering og helse-/velferdsprodukter.

Tidligere krevde startsettet og målkortene for RL78/G14 en ekstern emulator, og de kraftigste versjonene var gjerne forbundet med ekstrakostnader. Det nye kortet skal være langt rimeligere, og har en innebygd emulatorkrets med de samme funksjonene som E2 emulatoren (E2 Lite), og eliminerer dermed behovet for ekstra debuggingsverktøy.

Det nye kortet gir tilgang til alle signalpinner på RL78/G14 og inkluderer Arduino og Pmod grensesnitt for å tillate funksjonsutvidelser.

I tillegg kan man ved å kombinere en Semtech SX1261 eller SX1262 LoRa transceiver med dette kortet, lage prototyper for IoT-sensorer ved bruk av trådløs kommunikasjon via LoRa med mulighet for forlenget batterilevetid.