Først på FDSOI - Elektronikknett
Lattice-CrossLink-NX

Først på FDSOI

Lattice Semiconductor lansert Nexus-plattformen for FPGAer basert på Samsungs 28nm silicon-on-insulator (FDSOI)-prosess.

Samtidig lanserer de første prøveksemplarene av de første produktene som er designet på den plattformen; Crosslink-NX. Lattices tidligere FPGA var på 40 nm CMOS og produseres for selskapet av Fujitsu.

Selskapet sier at den kan benytte seg av back-bias-teknikken som er tilgjengelig i FDSOI for å stille inn terskelspenningen for mer effektiv forsyning. Dette bidrar til at Nexus FPGA kan rette seg mot applikasjoner som AI for IoT, video, maskinvaresikkerhet, innebygd visjon, 5G-infrastruktur og industriell/bilindustri.

Overgangen til 28 nm FDSOI gjør at brikken kan inkludere flere periferifunksjoner om bord, mens den opprettholder en liten pakningsstørrelse og fotavtrykk, ifølge Gordon Hands, direktør for produktmarkedsføring hos Lattice.

Lattice har imidlertid et SRAM-basert design i stedet for å bruke ikke-flyktig minne som de gjorde i noen tidligere FPGAer. Dette betyr at separat ikke-flyktig minne er nødvendig for å holde konfigurasjonen av FPGAen klar til oppstart.

En annen fordel er lavere sannsynlighet for «myke» feil. Disse behandles av feilrettingskretser på konvensjonelle SRAM-baserte FPGAer.

CrossLink-NX-familien har en ny Lattice-designet FPGA-stoffarkitektur og tilbys med 17.000 og 39.000 seks-inngangs oppslagstabeller. Teknologikombinasjonen gir omtrent 75 prosent reduksjon i strømforbruk sammenlignet med FPGAer i tilsvarende størrelse.

Ytterligere funksjoner inkluderer flere høyhastighets I/O, inkludert MIPI, PCIe og DDR3 minne, og et høyt minne-til-logisk forhold for å støtte AI-inferens i kant-enheter, og CrossLink-NX har 170 bits minne for hver logikkcelle.

Lattice slipper CrossLink-NX i foran skjema og testeksemplarer er allerede tilgjengelig for utvalgte kunder.

Kommentarer