Fleksibel datamaskinmodul til lavere kostnad - Elektronikknett
conga-SMX8-nano

Fleksibel datamaskinmodul til lavere kostnad

congatec lanserer en ny SMARC 2.0 datamaskin-på-modul med Arm Cortex-A53-baserte i.MX 8M Nano-prosessor fra NXP Semiconductors. Modulen Conga-SMX8-Nano definerer en ny ytelsesklasse i den lavere enden for SMARC, sier produsenten.

Den nye NXP i.MX 8M Mini-kompatible NXP i.MX 8M Nano-prosessoren er rettet mot lavkostnads applikasjonsområder som ikke tidligere er nådd av uavhengige, standardiserte datamaskinmoduler. For eksemel kreves det kun opptil 2 watt for å håndtere logikken til en mobil håndholdt enhet. Andre utviklings- og byggeeksempler er å gjøre et komplekst medisinsk brukergrensesnitt med forskjellige mekaniske knapper om til en berøringsbasert og brukervennlig grafisk brukergrensesnitt (GUI) eller gi industrielle enheter en interaktiv skjerm som tidligere var for kostbart.

Siden den er del av økosystemet til SMARC Computer-on-Modules, får man tilgang til komponenter, standardiserte APIer (Application Programming Interface) og omfattende BSPer (Board Support Package).

Typiske bruksområder er GUIer for kantenheter som, om nødvendig, også kan inkludere talehjelp og stemmekontroll. Vertikale markeder inkluderer trådløst og nettverksbasert medisinsk og industrielt utstyr samt husholdningsapparater og elektronikk, digitale skiltsystemer og mobile eller utendørs enheter.

De nye modulene er applikasjonsklare delsystemer som kommer med et omfattende økosystem, inkludert «ready-to-go boot loader», forhåndskvalifiserte Linux-, Yocto- og Android-BSPer, og fullt utstyrte evalueringskort.

Mer informasjon: congatec.com

Kommentarer