Data Respons selges - Elektronikknett
avtale

Data Respons selges

I et såkalt frivillig kontanttilbud på 48 kroner per aksje fra AKKA Technologies SE, vil det europeiske selskapet med hovedkontor i Belgia overta Data Respons ASA til en samlet verdi på ca 3,7 milliarder kroner.

Aksjonærer som representerer rundt 43 prosent av aksjene har forhåndsgodkjent tilbudet. Styret i Data Respons har enstemmig anbefalt tilbudet. AKKA er for øvrig notert på børsene Euronext Paris og Euronext Brussel.

– AKKAs tilbud om å kjøpe Data Respons gir teamet vårt et økt potensiale for videre utvikling og de to selskapene er definitivt en god match. Vi deler de samme verdiene så vel som lidenskapen for innovasjon. Denne transaksjonen kan skape verdier for kundene våre og er en enestående mulighet til å vise talentet til våre fantastiske ansatte, som er hjertet, sjelen og verdien av selskapet vårt, sier Kenneth Ragnvaldsen, administrerende direktør i Data Respons i en pressemelding torsdag morgen.

Mauro Ricci, grunnlegger, styreleder og administrerende direktør i AKKA, kommenterte: – Dette prosjektet er en ekte «game changer» da vi ønsker å skape Europas største digitale, industriell IoT (IIoT) kraftsenter.

Sammen vil selskapen gi kraft og kompetanse innen digital kommunikasjon , tilkobling, sky og engineering. Det vil forandre AKKAs lederskap innen tilkoblede produkter for mobilitetssektoren og IoT-systemer for digital produksjon med teknologier som IIoT, innvevd JAVA og de raskt voksende elektroniske kontrollenhetene (ECU) for mobilitetssektoren, heter det videre i pressemeldingen.

– Data Respons' kompetanse innen programvareutvikling både i front-end og back-end samt innvevd programvare- og tilkoblingsløsninger vil øke AKKAs digitale strategi betydelig og generere store kommersielle synergier, konkluderte Mauro Ricci.

Mer om AKKA Technologies SE.

Komplett pressemelding her.

Kommentarer