AutoStore vant europeisk pris

Det norske robotteknologiselskapet gikk helt til topps i European Business Awards som er en av verdens største næringslivskonkurranser. Prisen ble delt ut i Warsawa onsdag kveld denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

European Business Awards er en prisutdeling som hvert år deler ut priser til europeiske bedrifter som har utmerket seg det siste året. AutoStore vant i år den norske prisen i kategorien «The Business of the Year Award with Turnover of €150m or higher», og konkurrerte mot andre nasjonale vinnerne fra hele Europa.

– At vi blir lagt merke til på denne måten er veldig gøy. Vi er verdensledende på robotteknologi, og jeg er ikke mindre freidig enn at jeg mener seieren er helt fortjent, sier administrerende direktør i AutoStore, Karl Johan Lier.

Karl Johan Lier, Autostore.

AutoStore, som har hovedkontor i Nedre Vats i Rogaland, ble kåret til den norske vinneren av en jury bestående av næringslivsledere, politikere og akademikere. Totalt var det syv norske bedrifter som var nominert til hver sin pris i sin respektive kategori. Øksnes Entreprenør fra Norge vant også pris i sin kategori.

AutoStore har i flere år vært ledende på robotteknologi for lagervirksomhet, men denne uken lanserte AutoStore også at de går inn i området «Micro Fulfillment», som først og fremst innebærer mindre varehus nærmere, og i enkelte tilfeller helt inn til utsalgssted. Selskapet ønsker dermed å ta ytterligere del i den teknologiske og digitale utviklingen av varehandelen.

Totalt ble over 120 000 bedrifter fra 33 land over hele Europa vurdert til de nasjonale prisene. Dette var tolvte gang European Business Awards ble arrangert.

Powered by Labrador CMS