Telenor kjøper i Finland

Den norske teleoperatøren fullfører det varslede oppkjøpet av det finske telekomselskapet DNA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Telenor inngikk den 9. april 2019 separate avtaler med Finda og PHP om kjøp av 54 prosent av aksjene i den finske teleoperatøren DNA for 20,90 euro per aksje, totalt rundt 1,5 milliarder euro (omtrent NOK 15 milliarder). Etter godkjenning fra hovedeiernes generalforsamlinger og nødvendige regulatoriske godkjenninger har transaksjonen i dag blitt gjennomført. DNA vil bli konsolidert i Telenors finansielle rapportering fra 21. august 2019.

– Vi er fornøyde med å ha gjennomført denne transaksjonen og ser frem til å begynne vår historie med DNA. DNA er en sterk utfordrer i det finske mobilmarkedet og utfyller våre virksomheter i den nordiske regionen. Jeg ser frem til å ønske våre nye DNA kollegaer velkommen til Telenor-familien, sier Sigve Brekke, konsernsjef for Telenor.

Som tidligere annonsert vil gjennomføring av transaksjonen utløse offentlig tilbudsplikt for de resterende aksjene i DNA for Telenor. Tilbudet til resterende aksjonærer vil være 20,90 euro per aksje, som er det samme som Finda Telecoms Oy og PHP Holdings fikk i sine avtaler. 

– Som et resultat av transaksjonen med Finda Telecoms Oy og PHP Holdings vil Telenors andel aksjer og stemmer i DNA overskride grensen for tilbudsplikt. Vi vil derfor lansere et pliktig offentlig bud på resten av aksjene i DNA. Vi mener tilbudet om 20,90 euro per aksje vil være attraktivt for nåværende aksjonærer som vurderer denne muligheten for å selge til en god fortjeneste, sier Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør for Telenor.  

Powered by Labrador CMS